Foci-Eb: 50 millió forintnyi büntetést szed be a szurkolók miatt az UEFA a magyar szövetségtől

Foci-Eb: 50 millió forintnyi büntetést szed be a szurkolók miatt az UEFA a magyar szövetségtől

Az Európai Labdarúgó Szövetség 12 millió forintnak megfelelő pénzbüntetést rótt ki az MLSZ-re a németországi Európa-bajnokságon tanúsított rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt – tudatta hivatalos honlapján a magyar szövetség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábban tájékoztatást adott arról, hogy a július 14-én véget ért németországi Európa-bajnokság során az UEFA magyar szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt, tárgyak (jellemzően poharak) pályára történő bedobálása,  tűzijáték, pirotechnikai eszközök használata, valamint sporteseményekhez nem illő, provokatív üzenetek miatt a három csoportmérkőzésen összesen mintegy 38 millió Ft-nak megfelelő pénzbüntetést szabott ki. Egyidejűleg az UEFA arról is értesítette az MLSZ-t, hogy magyar szurkolók által elkövetett rasszista megnyilvánulások miatt is eljárást indított a magyar szövetséggel szemben.

Hírdetés

Szerdán megérkezett az UEFA Fegyelmi Bizottságának határozata a rasszista vétség tárgyában. A testület a lefolytatott fegyelmi eljárás során bizonyítottnak ítélte meg, hogy a Németország és a Skócia elleni mérkőzésen a magyar szurkolók egy része sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor több alkalommal is „cigányozott”.

A rasszista megnyilvánulások szankciójaként az UEFA a magyar válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésén nem engedélyezi a magyar szurkolóknak történő jegyértékesítést, azonban a büntetés végrehajtását kétéves próbaidőre felfüggeszti. Ezen kívül a határozat a magyar szövetséget 12 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »