Flickkel még veretlen a német válogatott

Flickkel még veretlen a német válogatott

Hansi Flick szerződtetése nagy lendületet adott a német válogatottnak. A Bayernnel 2020-ban Bajnokok Ligáját nyerő tréner rekorderedménnyel kezdte szövetségi kapitányi működését, s tizenegy mérkőzése után még veretlen a Nationalelffel. Ma este Budapesten, a labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójának C-csoportjában a magyar válogatott ellen játszik a csapata.

Amikor a két válogatott tavaly júniusban, Münchenben találkozott egymással, már lehetett tudni, hogy az új idényben Hansi Flick fogja dirigálni a német válogatottat, de akkor még Joachim Löw irányított. Ha nincs Leon Goretzka több szempontból is emlékezetes gólja (azzal jutottak tovább a németek, a találat után a német középpályás kimutogatott a magyar szurkolóknak), e találkozó jelentette volna a korábbi kapitány búcsúját. Így még maradt egy mérkőzése.

Flick az első nyolc mérkőzését megnyerte, ezzel a német válogatott szövetségi kapitányok között rekorder lett, egyébként már azzal is az volt, hogy az első hat meccsén 27 gólt szerzett, egyetlen kapott mellett.

Amikor elérte a tizedik mérkőzését (ez volt az olaszok elleni, bolognai döntetlen), utolérte Sepp Herbergert és Jupp Derwallt, akik ugyancsak veretlenül érkeztek el eddig a határig. (Mindazonáltal azon lehet vitatkozni, hogy mikor kezdődött Herberger kapitánysága, akadnak olyan meccsek, amelyeket a DFB még az elődnek, Otto Nerznek ad, holott ő nem is volt a találkozó idején a stadionban… De maradjunk a hivatalos szövetségi listánál, annak alapján 1954 világbajnoka csak a 17. meccsén veszített először.)

Flicknek jobbnak sikerült a 2021-es ősz, mint a mostani tavasz: az Izrael elleni győzelem óta háromszor is csak döntetlent játszottak a németek, igaz, nagyon erős ellenfelekkel szemben. Amszterdamban a hollandokkal, Bolognában az olaszokkal, Münchenben az angolokkal végeztzek 1-1-re.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Az új német kapitány kétségtelenül a Bayern futballistáira, korábbi játékosaira épít, az olaszok ellen heten is szerepeltek a kezdő tizenegyben, ugyanakkor bátran változtatja az összeállítást, mindössze négyen (Neuer, Kimmich, Rüdiger, Müller) kezdtek mindkét eddigi júniusi találkozójukon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »