Fletó még ebben is lebukott

Fletó még ebben is lebukott

Ferenc testvér annak idején még simán vétózott volna a lengyelekkel közösen.

Gyurcsány Ferenc megint nagyot ment a Facebookon.

Volt itt minden, egy kis történelemóra, elmondta, hogy a magyarok túszok, Orbán Viktor vétója történelmi zsákutcába vezeti az országot stb.

Kovács András újságíró Facebook-bejegyzéséből azonban megtudhattuk, hogy ha Orbán Viktor zsákutcába vezeti az országot, akkor Gyurcsány pont ugyanezt csinálta 2005 végén.

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc ugyanis a Magyar Narancsnak adott 2006-os interjújában a következőket mondta: Magyar Narancs: Miközben a strukturális és kohéziós alapokból minden ötödik euró azért Lengyelországé lesz. Mindenesetre ön a Blair-látogatás után azt nyilatkozta, hogy Magyarország kész egyedül is vétózni. Milyen reakciókat kapott erre? Volt, aki ezt komolyan vette?

GYF: Komolyan vették. Természetesen mindenki kétszer meggondolja, hogy egymaga vétózzon-e. De minden ország, amelyik rendkívül elégedetlen, egy ilyen kijelentéssel azt adja a többiek tudtára, hogy partnereket keres hozzá.

Elmegyek a falig, addig, amíg el lehet menni. Magyarország igenis komolyan gondolta azt, hogy ha talál partnereket, kész megtenni ezt. A lengyelek ebben a tekintetben nagyon ígéretesek voltak. Egy lengyel-magyar közös vétó egyáltalán nem volt már kizárható.

Az interjúból egyébként az is kiderül, hogy Gyurcsány csak azért nem vétózott, mert a Fidesz javasolta.

Csak a régi lemez van felrakva ismét, amit a baloldalnak szabad, azt a Fidesznek nem. Ennyi.

Gyurcsány Ferenc megint lebukott


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »