Flash rob: tovább tombol a megfékezhetetlen rablási módszer

Flash rob: tovább tombol a megfékezhetetlen rablási módszer

A hálaadás hete sem akadályozhatta meg az új, egyelőre megállíthatatlan rablási módszer terjedését az Egyesült Államokban. Fosztogatók csoportjai rohamozták meg a bevásárlóközpontokat és kiskereskedőket országszerte. A rendőrség tehetetlen volt.

Új rablási módszer terjed az Egyesült Államokban, melynek lényege, hogy sokan nyomulnak be egyszerre egy áruházba – írja a Hirado.

Mindenki felkapja, ami a keze ügyébe kerül és kiszalad vele.

A gyorsaság és a tömeg miatt a biztonsági szolgálat és a rendőrség is nehezen tud reagálni. Az újfajta áruházi tolvajlásnak már neve is van. A flash mob, vagyis villlámcsődület mintájára flash robnak, azaz villámrablásnak nevezik.

A hálaadás hete sem volt kivétel, sőt, országszerte több helyszínen zajlott le csoportos tolvajlás, mint korábban bármikor – számolt be róla több amerikai forrásra hivatkozva a Breitbart.

A kaliforniai Monterey-ben található Del Monte bevásárlóközpontban egy négytagú csoport csapott le a Sunglass Hut üzletre pénteken, a becslések szerint 30 ezer dollár (9,8 millió forint) értékű napszemüveget lopott el – erősítette meg a rendőrség.

Shauna Weirich üzletvezető elmondta, hogy a rablók két perc alatt végeztek a boltban. „Egyszerűen tudták, mit mikor kell tenniük, és hogyan hozhatnák ki a legtöbbet a rendelkezésükre álló időből” – fogalmazott.

Hírdetés

Ugyanezen a napon egy nyolcfős, 15 és 20 év közötti fiatalokból álló csoport feszítővasakat, kalapácsokat és más szerszámokat lopott el a kaliforniai Lakewoodban található szerszámokat, építési termékeket árusító boltból – írta a Fox 11 a Los Angeles megyei seriffhivatalra hivatkozva.

Becslések szerint 400 dollár értékű szerszámokkal távoztak a tolvajok.

„Megpróbáltuk megállítani őket” – nyilatkozta Luis Romo, a Home Depot alkalmazottja. „Lezártuk a főbejáratot, ők pedig felemelték a kalapácsaikat, és aki az útjukba került, arra készen álltak lesújtani”  – tette hozzá.

A Fox 11 beszámolója szerint a gyanúsítottak valószínűleg tíz járművet vontak be a rablásba.

Péntek este 9 óra körül a Beverly Hills-i rendőrség járőrei több rendszám nélküli járművet észleltek a környéken; közúti ellenőrzést hajtottak végre az egyik járműnél, és a négy utast őrizetbe vették. A lakewoodi seriffhivatalban letartóztatták őket, és a feltételezett lopott holmik között lévő tárgyakat visszaszerezték – közölték Lakewood város tisztviselői szombaton.

A bűncselekmények nem csak egy régióra korlátozódtak. A Star Tribune híradása szerint péntek este két banda rabolt ki két elektronikai kiskereskedést, Best Buyt Minnesota metropoliszában. Mindkét fosztogatásra nem sokkal este 8 óra után került sor. A rendőrség szerint az egyik esetben egy 20–30 fős, a másikban egy tíz–tizenkét fős csoport hajtott végre villámrablást.

A bűncselekményekkel kapcsolatban még nem tartóztattak le senkit.

Középnyugaton több fosztogatást dokumentáltak a Black Friday (fekete péntek) alkalmával. Az NBC Chicago szerint három férfi besétált egy chicagói Foot Locker sportüzletbe, szemeteszsákokat töltöttek meg áruval, majd elmenekültek a helyszínről.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »