Fizetni kell mégis az M85-ös főút használatáért

Fizetni kell mégis az M85-ös főút használatáért

Korábban elterjedt, hogy nem kell fizetni újévtől sem az M85-ös főút használatáért, de a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján mégsem így lesz.

Fizetni kell január elsejétől az M85-ös főút, a Csorna és Győr közti gyorsforgalmi használatáért – írta a Nyugat.hu. Korábban elterjedt, hogy mégsem kell majd így tenni, de a nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján úgy tűnik, elkerülhetetlen a változás. A minisztérium szerint erről már egy júniusi kormányrendeletből értesülni lehetett. Az Inforábaköz.hu szerint az M86-os csornai elkerülője is fizetős lesz.

Mindez a Nyugat.hu szerint azt jelenti, hogy aki Győr felé autózik, annak a 32 km-es útszakaszra is meg kell vásárolnia a megyei matricát.

Hírdetés

Elég hosszú szakasz

Az M86-os ingyenes maradhat a teljes szakasz elkészültéig, várhatóan 2016 második feléig, most csak azokat a részeket tehetik fizetőssé, amelyek teljes hosszban elkészültek és a gyorsforgalmi úthálózat részévé váltak.

Azok a szakaszok kerülnek be a fizetős rendszerbe, amelyek összefüggő hálózati elemként idén kerültek be a rendszerbe – mondta még el a Hír TV Reggeli járat című műsorában december 21-én Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szóvivője. Azt ekkor nem tudta elmondani, hogy hány kilométeres szakaszokról van szó, de azt mondta: elég hosszú, hogy „a közlekedők, a tranzitforgalom és az ott lakók is élvezzék ennek előnyeit. A díjköteles szakaszok, a gyorsforgalmi szakaszok gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb bejutást tesznek lehetővé”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »