Fizetjük a migránsadót, majd megalapítjuk Migránsvárost

A Dublin III. rendelet értelmében az illegális bevándorlókat oda toloncolják vissza, ahol először regisztrálták az EU-tagállamok közül. Ez sok esetben Magyarország, ezért a kvótarendszer mellett dupla veszély fenyeget.

A Jobbik zéró toleranciát vár el a kormánytól, és azt követeli, hogy a közelgő visszatoloncolásokra már most készüljenek fel, ne csak akkor, amikor már tízezrek állnak a határon. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Orbán-kormány eddig nem tett óvintézkedéseket erre az esetre, például nem tudni, hogy mi hova toloncolnánk tovább a migránsokat.

A „közelgő katasztrófahelyzetről” beszélő parlamenti képviselő közölte: a Jobbik továbbra sem hajlandó elfogadni semmilyen kvótarendszert, vagy visszatoloncolási kísérletet. Jelezte, hogy amennyiben ők lennének kormányon, úgy a Brüsszelből érkező megkereséseket visszautasítanák, mert az országot nem hajlandók kitenni egy ilyen nyomásnak. Azonban a jelenlegi kormány álláspontja nem tisztázott, mert mint Z. Kárpát Dániel emlékeztetett, a nyilatkozatok ellentmondásosak a témában.

Migránsadó

Hírdetés

A frakcióvezető-helyettes szerint a migránsokra fordított összeg az EU-s támogatásokat leszámítva is olyan mértékűvé válik, ami megfelel egy komolyabb adóemelésnek. A Jobbik szerint csökkentésre szorul az a több tízmilliárd forintos összeg, amit a válság kezelésére fordít a kormányzat, így például a „zsebpénzt” megszüntetnék, és csak annyi természetbeni támogatást adnának a bevándorlóknak, amennyi feltétlenül szükséges az ellátásukhoz.

Jelenleg egy migráns napi ellátása átlagosan 4300 forintba kerül, ami jóval magasabb, mint a kisnyugdíjasoknak utalt összeg, vagy amennyit az álláskeresők kapnak. A nemzeti párt álláspontja szerint a migránsokra fordított összeg semmilyen formában nem haladhatja meg a magyar lakosság támogatását: terveik szerint kb. havi 22-23 ezer forintra korlátoznák a fejenkéni támogatást a mostani csaknem 130 ezer forintos összegről.

A nemzeti párt úgy véli, az étel, ital és szállás megadásával is eleget tennének a emberiességi alapon elvárható segítségnyújtásnak, azonban megspórolnák azokat a „luxusköltségeket”, mint például a cigarettára költhető zsebpénz.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, nem véletlen, hogy Nyugaton is kezdik visszafogni az illegális bevándorlóknak szánt juttatásokat. Álláspontjuk szerint „Magyarországon a magyar álláskereső, a magyar nyugdíjas, a magyar dolgozó és a magyar polgár kell, hogy elsőbbséget élvezzen, minden tekintetben”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »