Fizetéses parkolás Sugásfürdőn

Fizetéses parkolás Sugásfürdőn

Ha beindul a síszezon, a parkolásért is fizetni kell majd Sugásfürdőn: Sepsiszentgyörgy önkormányzata úgynevezett okosparkoló-rendszert szerelt fel az üdülőtelepen, amely kivédi az előző idényekben tapasztalt torlódásokat, de megszünteti az eddigi ingyenességet.

A Sugásfürdőre saját személygépkocsival indulók a város szélén, az egykori jegyszedő házikónál elhelyezett digitális kijelzőnél tudhatják meg, hogy van-e üres parkolóhely fent: ha zöld a lámpa, akkor lehet tovább hajtani, ha piros, akkor meg kell várni a menetrend szerinti buszjáratot. Ez a hétvégeken, ünnepnapokon és az iskolai szünidőben félóránként indul, az első járat reggel 9 órakor megy fel, az utolsó este fél tízkor indul vissza Sepsiszentgyörgyre. Hétköznaponként óránként járnak a buszok, minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé. Egy menetjegy ára 2,5 lej, oda-vissza tehát 5 lej, legalább ennyivel kerül többe a sízés minden alkalommal. Lent a mezőn a parkolás ingyenes.

Hírdetés

Felhajtani azonban drágább lesz, mint buszozni: óránként 3 lej a parkolási díj. Az eljárás a következő: a Sugásfürdő bejáratánál – a minigolfpálya fölött – felszerelt sorompó leolvassa a kocsi rendszámát és felnyílik, de csak akkor, ha lent zöld volt a lámpa; ha valaki a piros jelzés ellenére autózott fel, kénytelen lesz visszafordulni, mert a sorompó zárva marad, és mellette tilos a parkolás. Kijövet nem a sorompónál kell fizetni: a buszmegállóban felszerelt automatába be kell ütni a gépkocsi rendszámát, a kijelzőn megjelenik a fizetendő összeg, amit csakis bankkártyával lehet törleszteni, készpénzzel nem; a sorompó a kifizetési bizonylat és a rendszám újbóli beolvasása után nyílik fel.

Az okosparkoló csak a síszezon idején üzemel majd. A pályanyitás az időjárástól függ, a szokatlanul meleg karácsony idején ugyanis nagyon leapadt a kisebbik pályán korábban ágyúzással kialakított mesterséges hóréteg, és többnapos fagy kell a pótlásához.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »