Fizessék ki az alaptartozást (Barót)

Fizessék ki az alaptartozást (Barót)

Az önkormányzat felé adósságot felhalmozóknak nem kell a kamatokat és büntetőkamatot kifizetniük, ha az elmaradásuk alapösszegét egyben kifizetik – ilyen tartamú tanácshatározat előkészítésén dolgozik a baróti városháza. Benedek-Huszár János polgármester már a legutóbbi tanácsülés napirendjére felvette a tervezetet, de utólag Dombi Réka Hilda jegyző kifogást emelt, ezért érdemben csak minden feltétel teljesülését követően, később tárgyalnak az elképzelésről.

A városvezető úgy vélte, ha már a kérdést napirendre tűzték, illetve a frakcióvezetőkkel és pártelnökökkel előzetesen is konzultált az ügyben, a tanácstagok előtt is ismerteti a tervezetet. Mint mondotta, a kedvezmény megadását a pénzügyi törvényt tavaly módosító kormányjavaslat teszi lehetővé, és azokra az adósságokra vonatkozik, amelyeket 2020. március 31-ig halmoztak fel. A tanácshatározat tételesen leírja azokat a lépéseket, amelyeket a kedvezménnyel élni kívánónak be kell tartania, s rendelkezik arról is, hogy mikor kell elfogadni vagy elutasítani azt. A hivatalnak a kedvezményt biztosító határozatát minél szélesebb körben meg kell hirdetnie, az érdekeltek pedig június 30-ig élhetnek a mentesítéssel.

Hírdetés

Pál-Szilágyi Zoltánnak is volt adókedvezményt érintő kérdése. Az RMDSZ frakcióvezetője azt kívánta megtudni, érvényben van-e még az a kormányrendelet, amelyik a helyi érdekeltségű turisztikai cégek részére biztosít ötvenszázalékos adókedvezményt ingatlanjaikra. Benedek-Huszár János válaszában úgy fogalmazott, bár némi fenntartással mondja, de úgy tudja, érvényben van még a rendelet. Mint megjegyezte, a tavaly akadt néhány cég, amelyik élt a lehetőséggel, és kérte a kedvezményt, ám akadt olyan is, amelyik tavaly megkapta, idén – mivel azt a típusú tevékenységét felfüggesztette – már nem.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »