"Fiúk" "táskáztak meg" egy 95 éves magyart a VIII. kerületben – szétfeszítették a száját, hogy ne kiabáljon segítségért

"Fiúk" "táskáztak meg" egy 95 éves magyart a VIII. kerületben – szétfeszítették a száját, hogy ne kiabáljon segítségért

Három "fiú" kirabolt egy 95 éves férfit a VIII. kerületben. A postán felvett nyugdíját elvitték, de a józsefvárosi zsaruknak köszönhetően szinte a teljes elorozott összeg megkerült néhány órán belül – olvasható a rendőrség honlapján.

Az idős férfi felvette a nyugdíját a postán, majd hazafele menet betért a boltba néhány apróságért augusztus 11-én délután. Kifelé jövet három "fiúba" (értsd: naplopó cigányba – a szerk.) botlott, akik félreálltak, hogy a cekkerével elférjen a járdán. A férfi lassan lépdelve barátságosan megjegyezte nekik: "Fiúk, ne öregedjetek meg!" Aztán tovább ballagott.

A három "suhanc" összenézett: "Meg kéne táskázni!" Követni kezdték a nyugdíjast. A tervük az volt, hogy kitépik kezéből a gurulós bevásárlótáskát, de erre nem volt idejük, a sértett bement egy Nap utcai házba.

– A "fiúk" utánasettenkedtek, majd a lépcsőházban felajánlották, hogy segítenek felvinni az emeletre a csomagját – részletezi Nagy Zsolt százados, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság készenléti alosztályvezetője. – Az idős úr hiába mondta nekik, hogy boldogul egyedül is, a "fiúk" nem tágítottak, felkísérték a második emeletre. A nyugdíjas rosszat sejtett, ezért nem nyitotta ki a lakásajtót, inkább leült a folyosón egy ládára. A "fiatalok" közben kérdezgették őt, majd az egyikük intett. A férfi azt hitte, végre odébbállnak, ehelyett hátralökték, és átkutatták a táskáját. Amikor segítségért kiabált, szétfeszítették a száját, majd az emiatt kapálózó férfi kezét és lábát is lefogták. Egyikük átkutatta a zsebeit is. Megtalálták a borítékba tett nyugdíjat és még kétezer forintot, majd elfutottak.

Hírdetés

A férfi segélykiáltását meghallotta egyik szomszédja, és hívták a rendőrséget.

A nyugdíjas által adott személyleírás alapján Schmidt Roland főtörzsőrmester, készenléti nyomozó kiszúrta a "fiatalokat" a térfigyelő kamerák felvételein.

– A 15 és a 16 éves bajai "fiút" a Diószeghy Sámuel utcában fogták el a BRFK bűnügyi bevetési osztály munkatársai, 12 éves fővárosi társukat pedig a Keleti pályaudvar közelében – folytatja a százados. – Előbbieknél pár száz forintot találtunk csupán, a legfiatalabb gyanúsított zsebében viszont több mint 90 ezer forint lapult. Kihallgatásukon mindhárman beismerték a rablást. Mint kiderült, a két idősebbik a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központból szökött meg aznap. 12 éves társukat, aki szintén gyermekotthonban él, korábbi szökéseik során ismerték meg, hozzá jöttek Budapestre.

Csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A sértettnek a bűncselekmény másnapján a rendőrök visszaadták a nyugdíját. Nagyon hálás volt nekik, többször megköszönte, hogy gyorsan kézre kerítették a támadóit, és nem kell nélkülöznie a hónapban.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »