Fittyet hánytak a szabályokra, öt építőmunkás sérült meg – képek

Fittyet hánytak a szabályokra, öt építőmunkás sérült meg – képek

A Siófoki Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akiknek a foglalkozási szabályszegései miatt súlyos baleset történt egy több emeletes társasház kivitelezési munkálatai során.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az okleveles építész-mérnök végzettséggel rendelkező 45 éves vádlott műszaki vezetőként, míg a 42 éves társa a szerkezetépítési és zsaluzási tevékenységgel összefüggésben szakirányítóként dolgozott azon a balatonföldvári építkezésen, ahol 2019 júniusában a második emeleti födém betonozását kezdték meg.

Mivel a foglalkozási szabályokat megszegve ezt megelőzően nem terveztek szabályos és megfelelő teherbírású zsaluzat alátámasztó rendszert, illetve az elkészült alátámasztó rendszert a felelős műszaki vezető úgy vette át, hogy nem ismerte fel annak hiányosságait, a zsaluzat összeomlott, és a közelben tartózkodó munkások az alsóbb szintre, vagy a földre zuhantak.

Hírdetés

A baleset következtében öten súlyos, csonttörésekkel járó sérüléseket szenvedtek, közülük

négy munkás sérülései maradandó fogyatékosság és egyidejű súlyos egészségromlás hátrahagyásával gyógyultak.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt.

A nyomozó hatóság helyszíni szemle során készített felvétele.
A nyomozó hatóság helyszíni szemle során készített felvétele.

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »