Finnországban is "kulturális szilveszterre" készültek a hálás befogadottak

Finnországban is "kulturális szilveszterre" készültek a hálás befogadottak

A finn rendőrség december 31-én őrizetbe vett egy befogadóközpontban hat iraki állampolgárt, kikérdezésük után pedig arra jutottak, hogy a németországihoz hasonló bűncselekmények történhettek volna Finnországban is.

Hírdetés


Migránssimogatáson a finn kormányfő

Finnországban a kölnihez hasonló szilveszter éjszakai bűncselekményekre történtek előkészületek "menekültek" részvételével – közölte az Yle közszolgálati televízióban csütörtökön Petteri Orpo belügyminiszter. "A rendőrség olyan adatokkal rendelkezik, hogy Finnországban is terveztek szilveszter éjszakára bűncselekményeket" – mondta a tárcavezető. Ezekhez a tervekhez köze volt hat iraki állampolgárnak, akiket a rendőrség december 31-én őrizetbe vett egy befogadóközpontban, Kirkkonummi városában – tette hozzá.

A finn rendőrség azt közölte, hogy az őrizetbe vetteket bűncselekményre való felbujtással gyanúsítják, és a közrend és közbiztonság fenntartásának megfontolásából rendelték el velük szemben a kényszerintézkedést. A rendőrség azonban nem tette közzé, hogy milyen jellegű bűncselekményről lehet szó, csupán annyit közölt, hogy az ügy részleteit később hozzák nyilvánosságra.

A finn bevándorlási hivatal adatai szerint 2015-ben mintegy 32,5 ezer "menekült" érkezett Finnországba, többségükben Irakból. 2014-ben a menedékkérők száma még "csak" 4 ezer körüli volt. Zömük az ország északi részén, a svéd-finn határon át érkezett, de sokan más útvonalat választottak, Németországból komppal vagy észak felől, Oroszország és Lappföld határán átkelve jöttek Finnországba.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »