Finnország szépe kiverte a biztosítékot az amúgy “politikai korrekt” finneknél

Nem nézik jó szemmel a finnek a szépségkirálynő-választásuk végeredményét. A győztes ugyanis nem tipikus finn kinézetű, azaz szőke, kék szemű, hanem egy nigériai származású hölgy lett. A közösségi médiában elszabadult a pokol, sokak szerint csak a politikai korrektség miatt került a lány fejére a korona.

A 19 éves Sephora Iklaba állítólag lenyűgözte a zsűrit és őt szavazta meg a legszebb finn lánynak. Sok finn bírálta a végeredményt, szerintük nem a lány szépsége volt a döntő és felháborító, hogy egy fekete bevándorló lány nyeri meg az ország legszebb lánya címet.

Sephora Iklaba, Miss Helsinki

Hírdetés

A közösségi oldalakon indítottak támadást a fiatal lány ellen, a Daily Star gyűjtötte össze, hogyan vélekednek az emberek a szépségkirálynőről. “A politikai korrektség nyert. Ő nagyon csúnya, és nem is finn!” – írta egy kommentelő, mások pedig szégyenletesnek tartják a végeredményt. A viccesebb kedvű finnek még az alábbi találós kérdéssel is előrukkoltak: Mi az, sok szép fehér lány és egy nyertes fekete csaj, mind egy helyen? Válasz: finn szépségverseny.

A nemzetközi sajtó azonban arról írt, hogy a nigériai nő megkoronázása előremutató esemény, az antirasszizmus újabb lépése.

Forrás: 888.hu / life.hu

The post Finnország szépe kiverte a biztosítékot az amúgy “politikai korrekt” finneknél appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »