Financial Times: Meg kell büntetni a magyar kormányt!

Financial Times: Meg kell büntetni a magyar kormányt!

Megbüntetné az Orbán-kormányt a Financial Times. A brit pénzügyi lap szerkesztőségi cikkében azt írta, hogy egy uniós tagállamnak nem szabad hagyni, hogy élvezze a tagság előnyeit, miközben el-utasítja annak szabályait.

A cikk szerint tudatos kampánnyal tették közellenséggé Soros Györgyöt. Szerintük ugyanis, bár az üzletember valóban írt menekültek befogadásáról, de az nem igaz, hogy egymillió migráns befogadására akarná kötelezni a tagállamokat. Ez ugyanis – a lap szerint – kitalált történet.

A cikk felidézi azt is, hogy áprilisban Orbán megígérte az Európai Néppártot vezető Joseph Daulnak, hogy befejezi “Brüsszel” gáncsolását, de ennek ellenére folytatta, amit elkezdett, ezért ideje lenne, hogy az EPP végre kizárja soraiból a Fideszt. A lap szerint ideje, hogy az EU valódi szankciókkal reagáljon.

Hírdetés

Az FT szerint nem volna helyes Magyarországot büntetni a magyar kormány miatt, és ugyan a Fidesz által felügyelt igazságszolgáltatástól nem várható, hogy fellép a kormánnyal szemben, így is van eszköz a kormány sarokba szorítására. A lap azt írja, a magyar kormány megfenyegethető lenne azzal, hogy csak akkor jut hozzá a további forrásokhoz, ha az unió garanciákat kap arra, hogy az általa kiutalt forrásokat szigorúbb szabályok szerint osztják szét, és ha létrejön a tervezett Európai Ügyészség (European Public Prosecutor), a magyar kormány hozzájárul, hogy az intézmény – együtt az OLAF-al, az unió csalás elleni hivatalával – széles jogosítványokat kapjon.

Ott van továbbá az unió 2021-es költségvetési vitája, ami szintén ad mozgásteret a brüsszeli döntéshozóknak Budapesttel szemben – írja a 444 a Financial Times cikkére hivatkozva. Valamilyen lépést mindenképp elvárható az FT szerint, elvi alapon, egyszerűen uniós tagállamoknak nem szabad hagyni, hogy élvezzék a tagság előnyeit, miközben nyilvánvalóan elutasítják annak szabályait, mint teszi azt ma a magyar kormány.

atv.hu


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »