Filoszemitizmus felsőfokon: először állítottak menórát Kecskeméten

Menórát állítottak fel Kecskemét főterén az adventi időszakban. A zsidó jelkép az óriáskerék és a karácsonyi vásár előtt került felállításra. Nem bízták a véletlenre, ugyanis Hanuka alkalmából szükségét érezték annak, hogy egyúttal Izrael mellett is kiálljanak – írja a Magyar Jelen.

A papíron keresztény országban – természetes módon – eddig csak keresztállításra volt példa a városban, ezt idén is a Mi Hazánk Mozgalom vállalta magára, amely annak rendje és módja szerint nem érdekelte a közpénzből fenntartott kecskeméti sajtót.

Hírdetés

A felállított menóra és a Hanuka már más tészta. Dr. Róna Tamás főrabbit örömmel látták vendégül a KTV stúdiójában. A beszélgetésben a Hanuka ünnepéről kérdezték a rabbit. Arról a rabbiról van szó, akinek a kedvéért a városháza dísztermében lévő Horthy freskót le szokták takarni, hogy ne sértse az érzékenységét. Róna Tamás beszélt a kóser étkezésről és arról, hogy a zsidóknak sokezer évvel ezelőtt “milyen nehéz volt gyakorolni a vallásukat” – folytatta a radikális jobboldali lap.

Akiknek pedig még ez sem elég, azok számára "rendkívül hiánypótló" Hanuka parti is lesz majd az ünnepi időszak alatt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »