Filmbe illő üldözés közben lőttek le a rendőrök egy menekülő férfit

Filmbe illő üldözés közben lőttek le a rendőrök egy menekülő férfit

Üldözés közben lőttek le a román rendőrök egy férfit, miután az nem állt meg gépkocsijával a jelzéseikre. A 34 éves fiatalember belehalt a sérülésbe.
Az eset a Botoşani megyei Flămânzi településen történt. Delia Neniscu rendőrségi szóvivő szerint a Iaşi megyei rendőrség munkatársai jelentették Flămânzi településen járőröző kollégáiknak, hogy üldözőbe vettek egy autót, amelyiknek a vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre.

Azt feltételezték a sofőrről, hogy ittas állapotban van, és veszélyt jelenthet a forgalomban résztvevőkre, írta az Agerpres.

Hírdetés

Három rendőrautó indult a férfi nyomába a város területén, a gépkocsivezető azonban nem állt meg, sőt, megkísérelt belehajtani az egyik rendőrautóba, sofőrjének az utolsó pillanatban sikerült elkerülnie az ütközést.

A rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, előbb a levegőbe lőttek, majd az autó kerekeire, számolt be a hírügynökségnek a szóvivő. A lövések a jármű vezetőjét is megsebesítették, aki autójával lesodródott az útról.

A rendőrök elsősegélyben részesítették és mentőt hívtak a helyszínre, de nem tudták újraéleszteni a 34 éves fiatalembert.

A botoşani-i megyei kórház sürgősségi osztályának egyik orvosa, Georgiana Lazăr szerint vélhetően a férfi szívét vagy aortáját találta el a lövés. Az ügyben kivizsgálás indult, azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért nem állt meg a rendőrök jelzésére.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »