Filmbe illő rablás a Rákóczi úton: 28 kiló aranyat vittek el a falat kibontva

Vádat emelt a VIII. kerületi ügyészség négy férfival szemben, akik a vád szerint egy fal kibontásával loptak el 200 millió forint értékű ékszert egy Rákóczi úti üzletből.

A kerületi ügyészség különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat négy ember ellen, akik a vád szerint az általuk kibérelt helyiség és a mellette lévő ékszerház közös falát kibontva csaknem 200 millió forintot érő ékszereket raboltak el – írta közleményében a fővárosi főügyész.

A vádirat szerint 2012 novemberében a felbujtó, azaz az I. rendű vádlott megbízta a II. rendű vádlottat azzal, hogy a Rákóczi úton üresen álló helyiséget bérelje ki.

Ezzel az volt a terve, hogy a helyiség és a közvetlenül mellette lévő ékszerház közös falát kibontva el tudják lopni az ékszereket az üzlet páncélszekrényéből.

Hírdetés

A II. rendű vádlott kifejezetten erre célra alapított egy céget, majd a cég nevében étteremként kibérelte a helyiséget. A lopást szintén az I. rendű vádlott megbízásából a III. és IV. rendű vádlott hajtotta végre.

A két férfi egy harmadik, máig ismeretlen elkövetővel 2012 karácsonyán, december 24. és 27. között kibontotta a falat, majd kivágta a páncélszekrény hátsó falát, és mintegy 28 kiló aranyékszert vitt el csaknem 200 millió forint értékben.

A vádlottak az ékszereket a vád szerint eladták, a bevételt pedig elosztották egymás között.

A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés – tette hozzá a főügyészi közlemény.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »