Figyelőket toboroz a magyar titkosszolgálat – nem is akármilyen fizetéssel

Figyelőket toboroz a magyar titkosszolgálat – nem is akármilyen fizetéssel

Tekintélyes fizetéssel, jókora cafeteriával és ruhapénzzel csábítja a jelentkezőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ).

A figyelők a műveleti felderítők, akik a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül. Nem családbarát, nem stresszmentes munka – állítják azok, akik egykoron ezen a területen dolgoztak, hiszen a figyelők munkaidejét és munkahelyét általában a megfigyelt személyek határozzák meg – írja a hvg.hu.

A portál emlékeztet rá, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) a megfigyelések mellett a telefonlehallgatásokat, a lehallgatóberendezések telepítését és a titkos házkutatásokat is végez. Operatív munkájával nemcsak a többi titkosszolgálatnak, hanem a rendőrségnek és az adónyomozóknak is segít.

A lap nem tartja meglepőnek, hogy toboroznak a szakszolgálathoz, hiszen a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.

Hírdetés

Az NBSZ most

  • havi bruttó 660 ezer forint fizetést,
  • bruttó 200 ezer forintos cafetériát,
  • majdnem százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat

ígér a jelentkezőknek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »