„Figyelmeztető lövés” adtak le a Ryanair pilótái

„Figyelmeztető lövés” adtak le a Ryanair pilótái

Négy órás sztrájkot tartottak a Ryanair német pilótái. Az ír légitársaság nem hajlandó elviselni a pilóta szakszervezeteket, ezért szüntették be a munkát.

Figyelmeztető lövés – így jellemezte a munkabeszüntetést szervező német szakszervezet a Ryanair pilótáinak pénteki négy órás, figyelmeztető sztrájkját. Az ír fapados légitársaság nem akarja elismerni a pilóták munkásképviseleti szervezeteit, ezért szüntették be a munkát a repülőgépvezetők.

„Próbáltuk rávenni a Ryanair képviselőit, hogy üljenek le velünk tárgyalni, de mióta egyszer felálltak az asztaltól, nem hajlandók egyeztetni velünk” – közölte Ilja Schulz szakszervezeti vezető.

Hírdetés

A sztrájk nem okozott nagy fennakadásokat a német reptereken.

„Igaz, hogy ez csak egy rövid sztrájk, de karácsonykor nem akarunk hosszabb munkabeszüntetést, nem akartuk túlságosan megnehezíteni az utazást az ünnepek alatt. Egyértelmű, a Ryanair nem hiszi el, hogy a szakszervezet olyan helyzetben van, hogy sztrájkot szervezhet” – tette hozzá Schulz.

Szeptember óta ez már a második munkabeszüntetés a Ryanairnél. Korábban azért sztrájkoltak a pilóták, mert a légitársaság húszezer járat megszüntetését jelentette be írországi jogszabályi változásokra hivatkozva.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »