Figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok

Figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok

Intenzív csapadék, eső, zápor, zivatar – figyelmeztetés van érvényben.

A Dunától keletre csak kevés napsütésre számíthatunk, a Tiszántúlon helyenként egész nap borult marad az ég. A Dunántúlon ezzel szemben több órára kisüt a nap, de délután erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. A keleti országrészben többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar sem kizárt, amíg Dunántúlra csak egy-egy zápor sodródhat be az Alpok felől. Az északi, északnyugati szél napközben sokfelé megélénkül, a Duna–Tisza közén várható gyengébb légmozgás. A hőmérséklet délután általában 20, 25 fok között várható, de a Tiszántúlon a tartósan borult és csapadékos helyeken ennél több fokkal hűvösebb időre készülhetünk. Késő este 15, 20 fok valószínű.

Hírdetés

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén csütörtök éjfélig: csütörtökön délután, este az Alföldön, annak is főként a délkeleti felében kialakulhat zivatar, intenzívebb csapadék kíséretében.

Eleinte még egy hidegfront hat szervezetünkre. A különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, dekoncentráltság, levertség, illetve szédülés. Emellett a vérnyomásunk ingadozhat. Hosszabb lehet a reakcióidő. Napközben mindenütt megszűnik a fronthatás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »