Fideszes pánik Hódmezővásárhelyen, utcára küldik az aktivistákat

Fideszes pánik Hódmezővásárhelyen, utcára küldik az aktivistákat

Hódmezővásárhelyen elszenvedett súlyos választási vereség másnapján azonnali mozgósításba kezdett a Fidesz, a helyi kampányfőnökökön keresztül küldik utcákra az aláírásgyűjtő aktivistákat – írja a 24.hu

A lap szerint a választókerületi szervezetek a helyi kampányfőnökökön keresztül kapták meg a pártközpontból küldött ukázt, amelyben azt sürgetik, hogy a kampányban közreműködő aktivisták azonnal lássanak munkához.

A Fidesz-aktivisták feladata, hogy a pártot kivigyék standokkal az utcára, és pörgessék fel a Fideszt támogató nyilatkozatokkal az aláírásgyűjtést.

Az elképzelés szerint a támogatói nyilatkozat aláírói, mivel tettek egy magukat elkötelező ígéretet, nagyobb valószínűséggel mennek el április 8-án szavazni.

A 24.hu szerint a Fidesz vezetését és az aktivistákat is váratlanul érte a Lázár János városában elszenvedett vereség. Márki-Zay Pétert, az ellenzéki pártok által támogatott jelöltet az utolsó pillanatig sem tartották igazán esélyes ellenfélnek, mégis 16 százalékponttal legyőzte Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármestert.

A hódmezővásárhelyi bukás a kormányoldalon azért okozott sokkot, mert eddig általános volt a meggyőződés, hogy a hónapok óta működtetett központi kampánnyal és tempóval simán meglesz a kétharmados parlamenti többség.

Ezt sugallták a közvélemény-kutatási adatok is – a túltolt agresszív kampány, Márky-Zay támogatóinak listázása azonban visszaütött, a vásárhelyiek annak ellenére szavaztak többségben a fideszes Hegedűs Zoltán kihívójára, hogy a város hagyományosan jobboldalinak számít.

http://mno.hu/

Nem véletlenül nyilatkozott úgy lapunknak Márki-Zay Péter is még győzelme előtt, hogy legjobb kampánymenedzserének Lázár Jánost tartja. 

A Fidesz-fellegvárnak tartott Hódmezővásárhelyen a polgármester-választás arra is rávilágított rá, hogy még a nyerőnek tartott körzetekben is érhetik a kormánypártot kellemetlen meglepetések, ha az ellenzék a kampány hátralévő időszakában racionális megegyezésre tud jutni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »