Fideszes képviselőt gyanúsíthatnak gyilkossággal

Dunaújváros fideszes képviselője, Gál Roland lehet az egyik gyanúsítottja egy dunaújvárosi gyilkossági ügynek. Két férfit helyezett az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba.

Emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárás folyik G. R. és Sz. J. dunaújvárosi lakosok ellen – írta csütörtök esti közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint olvasható, egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében rendeltek el idén január 5-én nyomozást emberölés elkövetésének megalapozott gyanújával. Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két gyanúsítottat.

Hírdetés

Először egy helyi lap, a Castellum.do számolt be róla: egymástól független források szerint az egyik gyanúsított a helyi fideszes önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának volt elnöke, Gál Roland. A Castellum.do szerint az áldozat pedig a dunaföldvári vállalkozó, Molnár Antal lehet, aki 2013. május 1-jén tűnt el otthonából. Ugyanezen év decemberében adott hírt arról a Dunaújváros Online, hogy már 224 napja keresik az eltűnt vállalkozót.

A Castellum.do értesülését aztán az Alfahírnek helyi lakosok, az Indexnek pedig egy neve elhallgatását kérő helyi önkormányzati képviselő is megerősítette. Gál Roland a képviselőség mellett az Index szerint a helyi Fidelitas vezetője is. A képviselő korábban azzal került be a hírekbe, hogy 2013-ban megúszott egy karambolt, tavaly pedig minősíthetetlen hangnemben sértegetett egy nőt a Facebookon. Facebook-oldalán igen aktív, mostani posztjaiban gyakran szerepelt, hogy a menekültek nem utasíthatják el a társadalmi együttélés szabályait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »