#fideszbérenc – Egy olvasó véleménye az agymosásról

#fideszbérenc – Egy olvasó véleménye az agymosásról

Ki itt az agymosott? Természetesen én. Ki más? S hogy miért? Mert nem vagyok hajlandó megérteni, azt a “nyilvánvaló tényt” hogy Magyarország romokban hever. Hogy miért? Mert Fidesz szétlopta, valamint összeomlott az egészségügy és az oktatás. Én meg, ahelyett, hogy egyetértenék ezekkel a “független” sajtóhírekkel (444.hu, index.hu, hvg.hu stb. stb.), hülye kérdéseket teszek fel.

Tehát agymosott vagyok. Esetleg fizetett fideszbérenc. Csakis így lehet.

Mostanában, így kampányidőszakban sűrűbben vagyok agymosott, mint egyébként. Azok a fránya kérdések. Mindennek ők az okai. Például érdekel, hogy ha a Fidesz szétlopta az országot, akkor hogyan fizette vissza az előző, üvegzsebű balliberális csapat által felvett IMF-hitelt? Azt a 14,2 milliárd eurót (kb. 4000 milliárd forintot), ami ahhoz kellett, hogy ne omoljon össze a 2010-ig kicsit sem szétlopott magyar államháztartás. Tetszenek tudni arról a 4000 milliárdról van szó, ami úgy tűnt el szőrén-szálán a nagyszerű balliberális kormányok lyukat-lyukkal betömő költségvetésében, hogy nem hogy stadion, de egy nyamvadt lélegeztetőgép sem épült belőle.

És tessék mondani, ha a Fidesz szétlopta az országot, akkor hogy-hogy nem hallottam a megszorítás szót 2010 óta? Hogyhogy manapság nem a megszorításokon, hanem például a rezsicsökkentésen megy a közéleti veszekedés? Igen, azon a rezsicsökkentésen, ami tulajdonképpen nincs is. Kár, hogy emlékszem a 2010 előtti időkre, amikor a két balliberális ciklus alatt pont 100%-kal emelkedtek a lassan mondott, de gyorsan emelt gázárak. Biztos nem vagyok normális (hiszen agymosott vagyok), de ha egyszer 2010-ben 115 forint forint volt a gáz köbméterének az ára, 2018-ban pedig 99 forint, az nekem a rezsi csökkenésének tűnik. Lehet, hogy ebben a nagy felvilágosult liberalizmusban elavultak a matematikai ismereteim?

(A kérdezősködésemnek ezen a pontján már kezd kiderülni, hogy nem elég, hogy agymosott, de még az is lehet, hogy náci is vagyok. De azért kérdezősködöm, mert szeretném megérteni a dolgot.)

És tessék mondani, ha a jelenlegi gazdasági eredmények, kizárólag az EU-s pénzeknek köszönhetőek, akkor 2010 előtt mégis hogyan sikerült lepadlóztatni az országot? Hiszen az EU-s pénzek akkor is jöttek doszt. Azok az EU-s pénzek hogy-hogy csak a 40 cm magas kilátók számában eredményeztek előrelépést? Hiszen azokat a pénzeket ugyebár el sem lopták (kivéve 4-es metróra kapott pénzt, amiből „alig” 167 milliárdot tett zsebre Budapest balliberális városvezetése).

Nem úgy, mint a mostani EU-s pénzeket, amit viszont mind-mind ellop a Fidesz, aztán mégiscsak messze az EU-s átlag fölött, 4%-kal növekedik a magyar gazdaság, mégiscsak visszaszereztük a pozícióinkat a balliberálisainknak oly fontos hitelminősítőknél, és mégsem 11,50%-os a jegybanki alapkamat, mint Simor elvtárs úr idejében, hanem csak 0,90%. És az hogy lehet, hogy a multikra és a bankokra kivetett különadók miatt még nem mentek tönkre se a multik, se a bankok? Nem arról volt szó, hogy ezzel tönkre teszi őket és velük együtt a magyar gazdaságot a kormány?

Aztán 5 éve mégiscsak folyamatosan emelkedik a bérek vásárlóereje. 2010 óta volt itt egy 90%-os minimálbér növekedés és egy 50%-os reálbér növekedés, miközben az infláció (magyarul: a pénzromlás) messze 3% alatt van. És ha egyszer gyakorlatilag nincs infláció (ismétlem: pénzromlás), helyette inkább árstabilitás van, de az emberek meg többet keresnek közben, akkor hogyan lehet, hogy rosszabbul élnek?

(Na itt már tuti náci vagyok.)

Mert az is érdekel, hogy hogyan lehet összeomlóban az az egészségügy, aminek a felhalmozódó tartozásait ma rendre kifizeti a kormány (nyilván abból a pénzből, amit egyébként ellopott). Hogy lehet összeomlóban az az egészségügy, ahol a szakorvosok több mint 200 ezer forint béremelésben részesültek, ami mondjuk példátlan a rendszerváltás óta. Hogy lehet összeomlóban az az egészségügy, ahol olyan kórház-rekonstrukciós program van folyamatban (eddig 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 97 mentőállomást újítottak fel), ami szintén nem volt a rendszerváltás óta. Ahol a várólistákat – ha tetszik, ha nem – felére, 40 százalékára csökkentették. Biztos, hogy az egészségügy állapotát azon Blikk-információk alapján kell megítélni, hogy valahol már megint rondán beszélt egy modortalan fogászati asszisztens valamelyik beteggel, illetve hogy mennyire pocsékul főznek a kórházakban? (Mint tudjuk 2010 előtt, csakis Michelin-csillagos séfeket foglalkoztatott az egészségügy, de a Fidesz mindet kirúgatta. Vagy ellopta. Kinek-kinek ízlése szerint.)

Hírdetés

És hát persze engem, az agymosottat bizony még az is érdekel, hogyha egyszer 2015 óta több száz európait öltek meg muszlim terroristák azokban az országokban, ahová ellenőrizetlenül (tehát törvénytelenül!) beengedték őket, akkor miért tűnik jó ötletnek, hogy hozzánk is engedjünk be minél több ilyen, törvénytelenül érkező bevándorlót? Miért hátrébb való az én és családom biztonságos élethez való emberi joga, mint az illegális bevándorlók bevándorláshoz való joga? Pláne, hogy a bevándorláshoz való jog amúgy egyáltalán nem is létezik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában.

Biztos bennem van a hiba, hogy nem vagyok hajlandó a belpesti liberális értelmiség „független” házimédiájából tájékozódni arról, hogy mi a helyzet Európában. Pedig tudom, ők színtiszta emberbaráti indíttatásból azon vannak, hogy megkíméljenek a Nyugat-Európában ma már napi rendszerességű lövöldözések, késelések, nemi erőszakok, tömegverekedések, város-szétrombolások és egyéb erőszakos jelenetek híreitől, képeitől, videóitól, amelyekben újra és újra a közel-keletről vagy Afrikából érkező vadi új „európaiak” a főszereplők.

(Ha ideáig eljutok, akkor már rasszista is vagyok.)

Hiszen igazából mi a bajom velük, nem ide jönnek, továbbmennek. De ha mégis ide jönnek, akkor kevesen jönnek. De ha mégsem kevesen (mert a kötelező családegyesítés kb. ötszörözi a számukat), akkor, megtanulnak magyarul és dolgozni fognak. De ha mégsem tanulnak meg magyarul és mégsem dolgoznak (ahogy azt teszik pl. Németországban), akkor nem kerülnek sokba. Ha mégis sokba kerülnek, akkor meg jó fejek lesznek, és színesítik a kultúránkat. De ha mégsem lesznek jó fejek, hanem követelőző, arrogáns bunkók, akik zaklatják a nőket és bűnbandákba szerveződve brutális mértékben növelik az erőszakos bűnözést mindenütt, ahol csak megjelennek, na akkor meg rasszista vagyok. Meg náci. Meg agymosott.

Hát nem tudom. Biztos, hogy az én kérdéseim jellemzik az agymosottságot? Nem azok magatartása, akik 5-6 ütősnek gondolt, de valójában elég könnyen kikezdhető érv-féleséggel próbálják racionalizálni a 8 éves gyűlölködésüket? Akik úgy akarják elzavarni a kormányt, hogy ma vígan felveszik a CSOK-ot, élvezik a végre működő ingatlanpiac és gazdaság előnyeit, elteszik a nem is létező rezsicsökkentést, élnek az alacsony kamatú személyi hitelekkel, felveszik a megemelt bérüket, a megemelt családtámogatást, elfogadják az a csökkentett személyi jövedelemadót és társasági adót – és mindeközben patologikus gyűlölettel követelik, hogy visszajöjjenek azok, akik 2010-re tényleg, bizonyítottan kifosztották a magyar államot.

Nem mondom, hogy nekem minden tetszik, amit a Fidesz-KDNP csinál. Nem mondom, hogy mindenkit kedvelek az Orbán-kormányban és környékén. De nem vagyok hajlandó egyes negatív jelenségek miatt szándékosan teljesen figyelmen kívül hagyni az életünket közvetlenül befolyásoló pozitív változások tömegét.

Na ezért vagyok én „agymosott”.

A mai balliberális ellenzéknek 2002-2010 közötti 8 év a kormányzati referencia-munkája. Ami akkor volt, amit akkor összehoztak, az tükrözi a tudásukat, tehetségüket, vezetői alkalmasságukat. Egy gyors pénzeső az elején, aztán megszorítás a padlóig. Bokros Lajos megmondta: nincs az a béremelés, amit ő ne tudna elinflálni.

Tényleg ez kell? A Gyurcsánytól Vonáig tartó káoszkoalíció? A 2010-es államcsőd megismétlése? Ezúttal már pár tízezer (vagy még több) kiutasíthatatlan illegális bevándorlóval tetézve?

Ki itt az igazi agymosott? Ki az, aki képtelen értelmesen mérlegelni a rendelkezésre álló lehetőségeket és a következményeket?

Forrás: Exe Géza / 889.hu

The post #fideszbérenc – Egy olvasó véleménye az agymosásról appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »