Fidesz-KDNP: Egernek több száz milliót kell visszafizetnie a polgármester mulasztása miatt

Fidesz-KDNP: Egernek több száz milliót kell visszafizetnie a polgármester mulasztása miatt

Több száz millió forint fejlesztési forrást kell visszafizetnie Egernek a polgármester mulasztása miatt – jelentette ki a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője a megyeszékhelyen pénteken tartott sajtótájékoztatón.

Hungary, Eger, Castle, Church

Hírdetés

Eger – pixabay.com

Oroján Sándor azt mondta, Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) polgármester “hanyagsága és mulasztása miatt” a hevesi megyeszékhely becsléseik szerint mintegy 300 millió forint értékű, a városnak korábban már átutalt fejlesztési forrástól esik el.
   
Mindez azért történt, mert a városvezető a tavaly december 31-én lejárt, jogvesztő határidő után, már késve nyújtott be egy a déli iparterület fejlesztéséhez kapcsolódó határidő-módosítási kérelmet – tette hozzá, megjegyezve, hogy az erről szóló és a napokban kézhez kapott levélből az is kiderül: a polgármester együttműködési és tájékoztatási kötelezettségének sem tett eleget. Közölte: a megyeszékhelyen folyamatban lévő fejlesztési projektekért a múlt év őszén lezajlott önkormányzati választások óta polgármesterként Mirkóczki Ádám felel. Az általa e témában pénteken kiadott, “ordas kamukkal teletűzdelt” sajtóközleményben e felelősséget hárítani próbálja – fogalmazott.
   
A frakcióvezető azt mondta, felháborító, hogy a polgármester bocsánatkérés, illetve hibájának jóvátétele helyett támad és a “tőle megszokott módon hazudik”. A Mirkóczki Ádám közleményében olvasható állításokat cáfolva közölte: a városvezető tudott arról, hogy ez az ügy folyamatban van, ám másfél hónapon át, egészen a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely levelének kézhezvételéig “hallgatott és lapított”.
   
Orosz Lászlóné, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője kiemelte: ilyen esetre az elmúlt 15 évben nem volt példa Egerben.
   
Emlékeztetett: a déli iparterület infrastrukturális fejlesztése több elemből álló projekt, amelynek fedezetét az önkormányzati önerő mellett a Modern Városok Program, a Területi Operatív Fejlesztési Program és a Belügyminisztérium forrásai biztosították. Eddig nem ismert, hogy a visszafizetési kötelezettség melyeket érinti – mondta.
   
Mirkóczki Ádám polgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: belső eljárást indítanak azon munkatársak ellen, akik mulasztása miatt a déli iparterületet érintő fejlesztés támogatói okiratának módosítását csak határidőn túl tudták kezdeményezni.
   
Hozzátette: “a Fidesz 300 milliós riogatásával szemben a tény az, hogy a pályázatból eddig eredményesen felhasznált 170 millió forint határidőn belüli elszámolása folyamatban van”.
   
Szomorúnak nevezte Egerre nézve, hogy a térség országgyűlési képviselője és az érintett munkatársak a lényeges információkat nem közölték a határidő lejárta előtt, hanem kivárták az elutasító miniszteri döntést.
   
Mirkóczki Ádám ígéretet tett a helyzet megoldására, és úgy fogalmazott: a Nyitrai Zsolt által vezetett egri Fidesz-szervezetre a város nem számíthat, “ők csak a rombolásban és a pitiáner bosszúállásban érdekeltek”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »