Fidesz: Gyurcsány saját háza táján söprögessen!

Budai Gyula, a Fidesz képviselője hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlésben Gyurcsány Ferencnek, a DK elnök-frakcióvezetőjének egy Facebook-bejegyzésére reagálva azt mondta: amit Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára az elmúlt 30 évben művelt, az „tényleg nagyon lent van”.

A fideszes politikus a Motim privatizációját, a sukorói telekcsere-ügyet, a Welt 2000 Kft. ügyét, a 2006-as tüntetéseken tapasztalt „rendőrterrort” és Gyurcsány Ferenc „házi ügyvédjének”, Czeglédy Csabának a „milliárdos lopását” hozta fel példaként azokra az ügyekre, amelyek szerinte „tényleg nagyon lent” vannak, és Gyurcsány Ferenc „nyakig” bennük volt. Szerinte a volt miniszterelnöknek először ezekkel az ügyekkel kapcsolatban kellene őszintén elmondania az igazságot. De ne úgy, mint az őszödi beszédben! – jegyezte meg.

Hírdetés

A képviselő arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy „saját háza táján sepregessen”. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a 2006-os tüntetéseken rendőri erőszakot elszenvedettek visszaemlékezéseit idézte fel, és úgy értékelt: ők Gyurcsány áldozatai voltak. Felhívta a figyelmet arra: Dobrev Klára a mai napig kiáll amellett, hogy az akkori rendőri intézkedés jogszerű és arányos volt, sőt azt követeli, hogy a rendőröktől kérjenek bocsánatot. Nem azoktól, akiket letepertek, akiket brutálisan megvertek az utcákon, hanem az elkövetőktől – tette hozzá.

Bírálta Gyurcsány Ferencet, mert szerinte mindezek után még „neki áll feljebb”, és egyetlen embertől sem kért bocsánatot, sőt a baloldal a liberálisokkal együtt kitüntette az akkori rendőri vezetőket. Eközben – folytatta – Karácsony Gergely arról ír, hogy meg kell haladni az elmúlt 30 évet, és ezt úgy akarja megtenni, hogy maga mellé veszi Gyurcsány Ferencet. Az államtitkár megjegyezte azt is: a jobbikos Jakab Péter pedig „doromboló cicus díjat kap”, amiért a Facebookon odakommentelte Gyurcsány Ferencnek, hogy mindent megtesz az érdekében és nem fogja engedni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök legyen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »