Fidesz: a Jobbik kis híján tönkretett több százezer családot

A kormány továbbra is elnézi az egyre nyomasztóbb lakhatási válságot, ami már nem csak a Budapesten élő nagyvárosiakat érinti – jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A Fidesz nem tétlenkedett, a tett és a szó egyetlen mozzanatban egyesült, a hatalmi párt még a mai napon kiadott egy közleményt:

„A Jobbik kis híján tönkretett több százezer családot”

– így reagált Z. Kárpát Dániel nyilatkozatára a Fidesz, mintha kormányon az ellenzéki párt lenne, nem Orbán Viktor-féle kabinet. Szerintük: „számos jobbikos parlamenti képviselő ugyanis – a baloldal politikusaival együtt – nem támogatta a bankok elszámoltatását és a forintosítást.”

A kormánypárt hozzátette:

„a Jobbik hiteltelen és szélsőséges politikája önmagában veszélyezteti az ország, a családok és az otthonteremtés stabilitását.”

Megtudtuk! Egyre biztosabb tehát, hogy az állami és önkormányzati bérlakásprogram akadálya: a Jobbik. Mondjon le! A saját magát polgári kormánynak nevező team szerint a bankok elszámoltatással és a forintosítással több mint egymillió család otthonát mentette meg és átlagosan 25-30 %-kal csökkentette a törlesztőrészleteket.

Hírdetés

Mi több a Fidesz kijelentette:

„Az otthonteremtés ma már biztonságos, mert véget vetettünk a devizahitelek korszakának és júliustól életbe lépett a családi otthonteremtési kedvezmény.”

Minden rendben tehát:

a lakhatási válság humbug!

Ha jól emlékszem, márpedig az alfahir.hu újságírójaként, a Google korában emlékezni nem túl nehéz erre, talán éppen erről beszélt Z. Kárpát Dániel is a reggel. Mármint arról, hogy a Fidesz a lakhatási válság puszta létét nem ismeri el. Úgy néz ki a Fidelitas elnevezésű fideszes ifjúsági szervezet felvetése is megmarad a komolytalan, halva születtek ötletek sorában.

Az egyik jobbikos javaslatot azért a kormány saját bevallása szerint már vizsgálja: a lakásépítés áfájának csökkentésének a lehetőségét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »