Fico telefonon beszélt az ukrán miniszterelnökkel, és megerősítette neki a kijevi gyermekbetegek kórházi kezelését

Fico telefonon beszélt az ukrán miniszterelnökkel, és megerősítette neki a kijevi gyermekbetegek kórházi kezelését

Robert Fico kormányfő megerősítette Denys Smihal ukrán miniszterelnöknek a szlovák kormány ajánlatát a Kijevből származó onkológiai gyermekbetegek szlovákiai kórházi elhelyezésére.

A szlovák és az ukrán miniszterelnök közös telefonbeszélgetést abszolvált, és megegyeztek abban, hogy az egészségügyi miniszterek gondoskodnak a műszaki szállításról és az azt követő kórházi kezelésről – tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala.

„A miniszterelnökök megállapodtak továbbá abban, hogy a kormányok rövidesen értékelik a szlovák és az ukrán kormány nagymihályi közös ülésén vállalt kötelezettségek teljesítését, és megkezdik a következő közös kormányülés előkészítését“ – tette hozzá a hivatal.

Nagyszabású orosz légitámadás: Halottak Kijevben

Hírdetés

A kormányhivatal közlése szerint az ukrán miniszterelnök meghívta a szlovák kormányt Ukrajnába, hogy ott tanácskozzanak. A találkozóra előzetesen szeptember második felében vagy október elején kerülhet sor.

Ebből az alkalomból a miniszterelnökök abban is megállapodtak, hogy a kormányok közös tárgyalásai lehetőséget adnak a nyílt és tisztességes párbeszédre minden kérdésben. Fico egyúttal gratulált Ukrajnának az uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdéséhez.

Mint a hivatal emlékeztetett, a szlovák kormány teljes mértékben támogatja ezt a lépést, és kész technikai segítséget nyújtani az ukrán kormánynak. Fico miniszterelnök megköszönte Smihalnak azt a támogatást is, amelyet a merénylet után többször is kapott tőle.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »