Fico szerint a parlament semmit nem tesz a migránsáradat megfékezése érdekében

Fico szerint a parlament semmit nem tesz a migránsáradat megfékezése érdekében

Nyilvánvaló, hogy a parlamenti képviselőket nem érdekli a migráció megoldása. A kormány törvénymódosítása nem old meg semmit a külföldiek tartózkodásával kapcsolatban. Ezt Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke jelentette ki, miután nem sikerült megnyitni a pártja által kezdeményezett, a migráció témájára épülő rendkívüli ülést.

Felhívta a figyelmet az országhatárok védtelenségére, valamint a helyzet várható súlyosbodására. A Smer-SD vezetője feltételezi, hogy a képviselők a továbbiakban ismét megpróbálnak rendkívüli ülést kezdeményezni a migrációval kapcsolatos törvénymódosításról.

Hírdetés

„Nem támogatjuk, mert nem a papírokkal van gond, hanem a határok őrizetlenségével” – állapította meg. Kifejtette, hogy amennyiben Németország lezárja Csehországgal közös határait, Csehország visszaállítja a szlovák–cseh határ ellenőrzését. Ezért a megfelelő határvédelmet tekinti az elsődleges feladatnak. Megengedhetetlennek tartja, hogy a migránsok probléma nélkül átjussanak határainkon.

Ami a gyermekorvosok helyzetét illeti, Fico szerint a kormánynak számolnia kellett azzal, hogy egyes politikusok nem fognak egyetérteni a helyzet megoldására tett javaslatával. „Mi baloldaliak vagyunk, nyilvánvalóan nem fogjuk megszavazni, hogy az emberek számára még kevésbé legyen elérhető az orvosi ellátás, a díjak emelése mellett. Nem tudom, mit tesz majd az Ódor-kormány, valószínűleg szokása szerint semmit – mutatott rá.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »