Fico nem indul az államfőválasztáson

Fico nem indul az államfőválasztáson

Robert Fico kormányfő, a Smer-SD elnöke nem szándékozik indulni az államfőválasztáson, jelentette ki a TA3 A politikában című vasárnapi vitaműsorában.

„Nem jelöltetem magam az államfői posztra” – közölte Fico. Viszont hangsúlyozta, hogy amennyiben a Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini házelnök úgy dönt, hogy indul a köztársasági elnöki posztért, a Smer-SD támogatja őt.

Hírdetés

Szót ejtett két kisebb baloldali pártnak a Smerrel való lehetséges egyesüléséről is. Szerinte a kormány dinamikusan teszi a dolgát. „A kormánykoalíció működőképes, megfelelő összetételű” – hangsúlyozta a műsorban. Mint mondta, ragaszkodik hozzá, hogy a külügyminisztériumból a Globsec konferenciára szánt összeget a Matica slovenská támogatására fordítsák.

A büntetőpolitika terén javasolt változtatások célja szerinte többek között a drákói szigorú büntetési tételek problémájának megoldása. Mindezek mellett tehermentesíteni kell a szlovákiai büntetés-végrehajtási rendszert is. További problémának tartja az úgynevezett „vezeklők“ ügyét. A Speciális Ügyészi Hivatal pozíciója véleménye szerint tarthatatlan. „Ennek a hivatalnak a számláján az alapvető emberi jogok megsértésének számtalan esete szerepel, amit az Alkotmánybíróság vagy a Legfelsőbb Bíróság több döntése is alátámasztott” – tette hozzá.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »