Fico megállapodást javasol a kormánypártok és az ellenzéki pártok között az előrehozott választásokról

Fico megállapodást javasol a kormánypártok és az ellenzéki pártok között az előrehozott választásokról

Az ellenzéki Smer-SD megállapodást javasol a kormánypártok vezetői, a parlamenti ellenzéki pártok és a független képviselők között. Erről a párt vezetője, Robert Fico tájékoztatott a közösségi oldalán. Ebben a szükséges törvények támogatásáról és az előrehozott választások eléréséről beszél.

A megállapodás része annak biztosítása, hogy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa képes legyen elfogadni a szükséges törvényeket az áremelés ellen és az elegendő energia érdekében, amiben a felek megállapodnak. A megállapodás második pontja a pontos jogalkotási eljárás meghatározása, amely a 2023-as év első felében előrehozott választásokhoz vezet.

Fico kijelentette, hogy a Smer-SD segítőkész lesz az áremelések elleni küzdelemben.

„De nem látunk okot arra, hogy életben tartsuk ezt az inkompetens és szolgalelkű kormánybandát“

– írta, hozzátéve, hogy a kormánykoalíció, amelynek nincs többsége, hirtelen az ellenzékre mutogat, hogy legyen felelős és tartsa hatalmon „a kormány romjait“.

Hírdetés

Az OĽaNO elutasítja Fico „seftelését“

Az OĽANO elutasítja Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnökének „seftelését“.  Állítása szerint nem az emberek megsegítése a célja, hanem a személyes védelem biztosítása a törvényekkel szemben.

Az OĽANO mozgalom minden parlamenti párttól azt várja, hogy megszavazza a lakosság és a gazdaság támogatását célzó javaslatokat. Ha ezt nem teszik meg, szembeszállnak az állam és a polgárok érdekeivel.

  „Megértjük, hogy a szélsőségeseket tömörítő maffia fél az igazságszolgáltatástól, ezért óriási érdeke fűződik Eduard Heger (OĽANO) kormányának megdöntéséhez. A közvélemény demokratikus részének pedig nagyon oda kell figyelnie arra, hogy kik kívánnak nekik ebben segíteni“

– konstatálta az OĽaNO.

Teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »