Fico: Matovič mindezt a saját amatőrségének, bosszúvágyának köszönheti és annak, hogy őrült

Fico: Matovič mindezt a saját amatőrségének, bosszúvágyának köszönheti és annak, hogy őrült

Robert Fico is szükségét érezte, hogy megszólaljon a járványügyi helyzettel kapcsolatban. Szerinte a legjobb döntéseket a megyefőnökök tudnák meghozni. Ők tudják legjobban értékelni régiójukban a helyzetet, és a járványt regionális szinten kell megoldani. Szerinte az államnak elegendő pénze van, elég megkérdezni a megyefőnököket milyen hatáskörre van szükségük, és ehhez forrásokat adni.

Robert Fico szerint a jelenlegi kormány elvesztette az autoritását, amit a nem professzionális hozzáállásának köszönhet. Azt is megállapította, hogy

Hírdetés

Fico megemlítette azt is, hogy mikor a 2009-es gazdasági válságot oldották, akkor az egyes ágazatokra külön figyelmet fordította. Ezért kérdi, hogy a kormányfő miért nem tárgyal a megyék képviselőivel, miért nem ad nekik hatásköröket, amelyekre szükségük volna.

Fico nem érti, miért is kell minden régió számára azonos intézkedéseket bevezetni, mikor más-más járványügyi helyzetben vannak. Ezért a megyefőnökök kezébe adná a jogköröket, hogy régiós szinten hozhassák meg az intézkedéseket.

 – mondta Fico, hozzátéve hogy


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »