Fico komoly bajban: leleplező felvételt rögzített a rendőrség

Fico komoly bajban: leleplező felvételt rögzített a rendőrség

A rendőrség által rögzített felvételeken Robert Fico korábbi kormányfő, a Smer elnöke, Robert Kaliňák, a Fico-kormány belügyminisztere, Tibor Gašpar egykori rendőrfőkapitány fia, Miroslav Bödör, Smer-közeli nyitrai oligarcha és Marek Para ügyvéd beszélgetése hallható.

A DenníkN értesülései szerint a felvételeket az ügyészség október 22-én csatolta a „Tisztítótűz-ügyben” gyanúsított Tibor Gašpar és társai fogva tartásának meghosszabbításáról szóló indítványhoz.

Az ügyészség a DenníkN lérdeklődésére megerősítette,

Hírdetés

a felvételek, és azok szó szerinti átiratai megerősítik, a találkozón résztvevők folyamatban lévő súlyos büntetőügyek befolyásolására, illetve a NAKA nyomozóinak és a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészeinek lejáratására törekedtek.

A felvételek az ügyészség álláspontja szerint azt is bizonyítják, hogy a találkozó résztvevői egyes bűnüldöző szervektől illetéktelen személyekhez juttattak információkat.

Az Aktuality információi szerint Ficóék a találkozókon aktuális ügyekről: Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitány, Norbert Bödör oligarcha, Dušan Kováčik exfőügyész és mások büntetőeljárásairól tárgyaltak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »