Fico: kinek fogom megmagyarázni, hogy 50 ezer eurót tartottam az irodámban?

Fico: kinek fogom megmagyarázni, hogy 50 ezer eurót tartottam az irodámban?

Robert Fico vált a Gorilla 2 néven emlegetett, kiszivárgott videófelvételek főszereplőjévé. Az egyik felvételrészlet tanúsága szerint nem csak arról egyeztetett Miroslav Bödör nyitrai oligarchával, és a vizsgálati fogságban lévő Tibor Gaspar exrendőrfőnök fiával, hogyan akar fogást találni a Dusan Kováč ügyében eljáró bírón, hanem arról is, hogy míg Görögországban volt, valaki 50 ezer eurót lopott el tőle a Smer székházában lévő irodájából, írja a Körkép.sk.

Fico azzal kezdte a beszámolóját, hogy egy nappal azután, hogy megérkezett Kréta szigetére nyaralni, elkezdett fájni a mellkasa, nem sokkal később pedig reggeli közben összesett. Egy német kardiológus segített neki, aki először úgy hitte, hogy infarktust kapott. Kórházba szállítás után kiderült, hogy a koronavírus fertőzte meg, ami a meleg idő és az alacsony vérnyomás miatt ájulást idézett elő nála. Egy pozsonyi orvostanhallgató vette őt fel a kórházban, aki felismerte és jelentette. Jött a rendőrség, és figyelmeztették, hogy maradjon a Covid-osztályon. Estig bírta, aztán saját felelősségre távozott, de hivatalosan még 14 napnyi karantént kellett tartani, mert fertőzött volt.

“11 napig voltam bezárva egy klimatizált helységbe, onnan néztem a tengert, nem akartak kiengedni, amíg nem volt negatív PCR-tesztem” – mondta. Mivel PCR-tesztre Görögországban akár két hónapot is várni kell, ezért “feketén” hazautazott Szlovákiába, tehát teszt nélkül. Azt is elmondta, hogy 11 napos karanténideje alatt végig rendőrök figyelték, hogy betartja-e a rendelkezéseket, az orvos pedig naponta látogatta, de mindig más időpontban.

Kint 47 fok volt. Krétán voltunk, [email protected]… és minden órában SMS-ek jöttek, hogy evakuálhatnak minket a tűzvész miatt. Pocsék szabadság.

Azt is elárulta, hogy több tesztet is végeztetett, mind negatív lett azóta, de még mindig érzi a Covid hatását.

Nem edzek, egyébként minden nap szoktam edzeni, mint az őrült, de most nem bírom. Egyetlen dolog zavar, nem győzöm fújni az orromat. Egyébként nincs lázam se, minden rendben van.

Hírdetés

Mint mondta, nem oltatta be magát, de mindig van nála antibiotikum és invermectin.

Erre a beszélgetésre augusztus 19-én került sor. Tíz nappal később ugyanazon a helyszínen arra panaszkodott, hogy még mindig nagyon kínozzák a Covid utótünetei, egész nap levert volt és feküdnie kellett, és olyan kimerültség fogta el, hogy majdnem lefújta az augusztus 29-i besztercebányai gyertyagyújtást is.

Szörnyű betegség, szörnyű. És nekem még nem volt súlyos lefolyású. Olyan volt, mint a megfázás.

Később azt ecsetelte, hogy míg Kréta szigetén volt karanténban, a Smer főrévi székházában lévő irodáját kifosztották, és elloptak tőle 50 ezer eurót és több aranyérmét. Felvetette azt a lehetőséget, hogy a rablás csak álca volt, és a betörők valójában valami mást kerestek az irodájában. Később azonban azzal nyugtatta hallgatóságát, hogy “semmi olyan” dokumentumot nem tart az irodájában. Azt is elmondta, van ugyan kamerája a bejárati ajtójával szemben, de általában ki van kapcsolva a látogatói miatt. A rablást a rendőrségnek nem jelentette.

Kinek jelenthetném és mit? Mit segítene? Kinek fogom megmagyarázni, hogy 50 ezer eurót tartottam az irodámban?

A beszélgetést végül koccintással zárták a jelenlévő Norbert Bödörrel és Tibor Gasparral, akik korrupciós ügyek miatt ülnek a rács mögött.

A felvételen elhangzottakra több politikus is reagált. Igor Matovič (O·ANO) pénzügyminiszter a sajtónak azt nyilatkozta: “Robert Fico minden választójának hiányozna 50 ezer euró, mert tisztességesen megdolgoznak érte. De Robert Fico egy korrupt tolvaj, így világos, hogy neki nem hiányzott, mert nyilvánvalóan lopott pénzről volt szó”, mondta. Lucia Ďuris Nicholsonová EP-képviselő pedig a főügyészségen tett feljelentést Fico irodájának kifosztása ügyében, így a hatóságok vizsgálódhatnak.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »