Fico kilátásba helyezte,hogy feljelentéseket tesz a felvételekkel összefüggésben

Fico kilátásba helyezte,hogy feljelentéseket tesz a felvételekkel összefüggésben

Robert Fico, az ellenzéki Smer képviselője kilátásba helyezte, hogy büntető feljelentéseket tesz a vadászházban rögzített felvételekkel összefüggésben. Azt várja, hogy a bűnüldöző szervek felelősségre vonják azokat a személyeket, akik szerinte törvénytelenül hallgatták le őt és a társait. Fico a keddi sajtótájékoztatóján elismételte: a felvételek semmilyen bűncselekményt nem bizonyítanak, a média csak azért hozta nyilvánosságra azokat, hogy ártson a Smer pártnak. Ezért arra számít, hogy a felvételeket nyilvánosságra hozó médiatermékek képviselőit is felelősségre vonják.

Fico szerint az ügyben eljáró nyomozók arról tájékoztatták az ügyészséget, hogy a megszerzett anyagok nem igazolták, hogy bűncselekmény elkövetésére került volna sor. Úgy véli, a média ennek tudatában is nyilvánosságra hozta a felvételeket, hogy ártsanak a Smernek. „Jogunk van kijelenteni, hogy Szlovákiában a demokráciát közvetlen veszély fenyegeti” – fogalmazott a Smer elnöke, hozzátéve: tisztességtelen módszereket alkalmaznak az ellenzékkel szemben. Hangsúlyozta, hogy olyan magánbeszélgetéseket rögzítettek törvénytelen módon, amelyek nem vonnak maguk után büntetőjogi felelősséget. „Nyugodtan tegyék közé az egészet, nincs benne semmi” – fűzte hozzá. Szerinte ez esetben a jogállamiság felforgatásáról és jogsértésről van szó.

Hírdetés

A médiában múlt héten jelentek meg azok a videofelvételek, amelyeket Fico, Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Miroslav Bödör vállalkozó, Tibor Gašpar terhelt, volt országos rendőrfőkapitány fia és Marek Para, Tibor Gašpar ügyvédje találkozóin rögzítették.

A felvételeket azután tették közzé, hogy az ügyészség múlt héten bejelentette: a Különleges Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze audiovizuális felvételekkel egészítette ki azt az indítványt, amely a Tisztítótűz fedőnevű akciót követően meggyanúsított személyek előzetes letartóztatásának meghosszabbítására vonatkozik. Ez utóbbiak feladata bizonyítani több, a politikai, az üzleti és az ügyvédi közegből érkező személy arra irányuló igyekezetét, hogy befolyásolják  a legsúlyosabb bűncselekmények ügyében folytatott büntetőeljárásokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »