Fico kedden Komáromban találkozik Orbánnal és a Vučićcsal

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő október 22-én, kedden Komáromban Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és Aleksandar Vučić szerb államfőt fogadja.

A kormányhivatal közlése szerint a három vezető az illegális migrációról, az Európai Unió külső határainak védelméről, illetve a regionális együttműködés megerősítéséről fognak tárgyalni. A delegáció részét képezik a résztvevő országok belügyminiszterei is.

  „Az Európai Uniónak a nyugat-balkáni országokkal, azon belül is Szerbiával való együttműködése az európai migrációs helyzet javításának egyik kulcstényezője. Ennek az együttműködésnek a lényege a határvédelem erősítését célzó intézkedések a migrációs útvonalon, valamint a nyugat-balkáni országok kapacitásainak megerősítése a menekültügyi és kiutasítási eljárásokban, illetve vízumpolitika európai uniós harmonizációja”

Hírdetés

– tájékoztattt a kormányhivatal.

A vezetők kedden Komáromban innovatív megoldásokról is tárgyalnak az Európába irányuló illegális migráció megállítására. A Szlovák Köztársaság Kormányhivatala úgy látja, a megoldást külső központok, úgynevezett hotspotok jelenthetik a menedékkérelmek EU-n kívüli feldolgozására. Kiemelte, hogy Olaszország például jelenleg Albániával együttműködve ülteti át ezeket a gyakorlatba.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »