Fico: Igazunk volt, a migráció elleni harc alapja az EU külső határainak védelme

Fico: Igazunk volt, a migráció elleni harc alapja az EU külső határainak védelme

Az Európai Uniónak nincs szüksége a migránsok újraelosztására vagy kötelező betelepítési kvótákra. Az EU-nak  konkrét intézkedésekre van szüksége azokkal az országokkal együttműködésben, akik meg akarják védeni az EU külső határait – jelentette ki Robert Fico (Smer) szlovák kormányfő a felvidéki Komáromban, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt.

fogalmazott a szlovák kormányfő.

Fico köszönetet mondott Aleksandar Vučić szerb államfőnek azokért a lépésekért, amellyel Szerbia jelentősen csökkentette az EU-ra nehezedő migrációs nyomást. Fico kijelentette, határozottan támogatja Szerbia uniós csatlakozását.

„Nem tudom elképzelni, hogy bármelyik tagállam megelőzze Szerbiát az uniós integráció folyamatában”

szögezte le.

Hírdetés

Fico méltatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon javaslatát, hogy a mostani, szlovák-magyar-szerb formátumban később is folytatódjanak az egyeztetések és az együttműködés, hozzátette azt is, hogy a komáromi találkozó minden résztvevője számára rendkívül fontos téma az orosz-ukrán háború is.

Az újságírók V4-re vonatkozó kérdése kapcsán Fico leszögezte, hogy folyamatos támadás alatt a V4, amelyet egyesek fel akarnak számolni.

„Elutasítjuk, hogy véget vessenek a V4 együttműködésének, ami rendkívüli jelentőségű számunkra. Hiszem, hogy Szerbia uniós tag lesz, és tagja lehet ennek a regionális együttműködésnek is”

hangoztatta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »