Fico haláltusája: Előhúzta a Sorosozást

Fico haláltusája: Előhúzta a Sorosozást

Robert Fico kormányfő ma délután hosszan bírálta Andrej Kiska államfőt amiatt, mert szerinte jogkörök nélkül beleavatkozik a kormányzásba. Majd megvádolta a köztársasági-elnököt, hogy 2017-ben New Yorkban nem hivatalosan találkozott Soros Györggyel.

A sajtótájékoztató jelenlévő újságírók közül többen elnevették magukat a kijelentés hallatán. A kormányfő ezúttal sem adott teret a kérdéseknek, nyilatkozata után kiviharzott a teremből.

Nem lehet véletlen, hogy Fico a gyilkosságról a Kiska és közte lévő ellentétre akarja elterelni a figyelmet. Konspirációs állítása azért is furcsa, mert Szlovákiát nem perelte be Brüsszel a kvóták elutasítása miatt, ráadásul a Smer azzal a Most-Híddval van egy koalícióban, amely bírálta az EU migrációs politikáját elutasító magyar és lengyel kormányt (Bővebb írásunk erről itt olvasható).

Kiskát egyébként nem először vádolta meg Fico Sorosos „konspirációval”. Robert Kaliňák belügyminiszter szintén elúhúzta már ezt a kártyát, amikor az ellenzék tavaly ősszel rendkívüli ülésen próbálta meg leváltani.

A reakció nem maradt el. A Smer koalíciós partnere, a Most-Híd nevében (Bugár ugyanis épp szabadságra utazott a Maldív-szigetekre) Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerint az agresszív összeesküvés-elméletek mélységeibe süllyedt.

– mondta.

Hasonló véleményen van František Šebej (Most-Híd), parlamenti képviselő, a külügyi bizottság elnöke is.

Hírdetés

Ravasz Ábel (Most-Híd), a vegyespárt alelnöke és romaügyi kormánybiztos kijelentette, „Fico szavai súlyosan megnehezíthetik a kormány átszervezését”.

Nem sokkal ezután a Most-Híd állásfoglalást adott ki Fico kijelentéseivel kapcsolatban:

– áll a Most-Híd nyilatkozatában.

Az ellenzéki OĽaNO párt elnöke, Igor Matovič Fico bejelentésére reagálva így nyilatkozott:

Az SaS-es Ľubomír Galko úgy kommentálta az elhangzottakat:

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »