Fiatalok társadalmi mozgósítását játékkal segítő online workshopot hirdet a Gyulaferhévári Caritas

Fiatalok társadalmi mozgósítását játékkal segítő online workshopot hirdet a Gyulaferhévári Caritas

A Gyulafehérvári Caritas online műhelymunkát szervez március 21-én, amelynek központjában a játék, a játszás, a játékosítás (avagy gamifikáció) áll, és hogy a módszer segítségével hogyan vonhatóak be a fiatalok a társadalmi problémák megoldásába. Jelentkezési határidő: március 19.

A játék több, mint csupán ügyes technikák és élvezetes játékelemek összessége. A játékok ugyanis nem csupán a szórakozva tapasztalatszerzés eszközei, más jellegű tudásra is megtanítanak bennünket. A játékok kapcsolódnak elménk néhány legalapvetőbb funkciójához is (tervezés, motiváció, túlélési technikák), amelyeknek fejlesztése nagyban segíti mindennapi boldogulásunkat. A játék úgymond pszichológiai szükséglet, mondhatnánk úgy is, hogy a játék a lélek ideális állapota. Éppen ezért az élet különböző területein történő alkalmazása a legegyszerűbben megfogalmazval: jót tesz nekünk.

A „gamification” (játékosítás) legnagyobb ereje tehát abban rejlik, hogy játékos elemekkel segít élményszerűvé, lebilincselővé tenni nem játékos projekteket. Így nem csupán szórakoztat, hanem minőségi javulást is eredményez az adott területen, legyen az üzleti, környezetvédelmi, oktatási, egészségügyi vagy kulturális. A játék arra is szolgálhat, hogy a fiatal korosztályt könnyebben bevonjuk a társadalmi ügyek megoldásába.

A program megmutathatja, milyen sokszínű a civil munka vagy az önkéntesség, így észrevétlenül megkezdődhet a fiatalok elköteleződése és motiválása a társadalmi kihívásokban való szerepvállalásra.

A műhelymunka során a résztvevők megismerhetnek egy olyan társasjátékot is, amely szakembereknek is segítségére lehet egy-egy fiatalokkal foglalkozó program keretében.

Hírdetés

Vendégelőadó Győri Zoltán, a Mit Játsszunk? társasjátékos vlog motiváló előadója lesz. 

A részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jelentkezési űrlap IDE kattintva tölthető ki. Jelentkezési határidő: március 19.

A műhelymunka ingyenes lehetőségét az Európai Unió támogatása biztosítja.

Forrás: Gyulafehérvári Caritas; Romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Caritas; pexels

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »