”Fiatalok” szándékos gyújtogatása miatt égett ki a Károli kollégiuma, s halt meg egy négygyermekes magyar családapa

Szándékos gyújtogatás miatt égett ki a Károli Gáspár Református Egyetem fővárosi, a IX. kerületben található Ráday utcai kollégiuma, amelynek során egy ember életét vesztette – közölte Budapest rendőrfőkapitánya pénteken budapesti sajtótájékoztatón. A Police.hu-n azt közölték, hogy a nyomozók két 15 éves és egy 16 éves „fiút” gyanúsítanak a Ráday utcai kollégiumi tűzesettel kapcsolatban.

Terdik Tamás elmondta, hogy a január 23-i tűzeset szándékos gyújtogatás következménye, az ügyben három budapesti fiatalt gyanúsítottként hallgattak ki közveszélyokozás miatt. Ők ténybeli beismerő vallomást tettek, tettüket megbánták, szabadlábon védekeznek.

Meggyújtottak egy matracot

A Police.hu-n azt közölték, hogy a nyomozók két 15 éves és egy 16 éves fiút gyanúsítanak a Ráday utcai kollégiumi tűzesettel kapcsolatban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály nyomozói azonosítottak, és 2019. január 31-én elfogtak két 15 éves és egy 16 éves budapesti fiút, akik a gyanú szerint a kollégium Markusovszky tér felőli, lezárt bejáratánál meggyújtottak egy matracot, majd a tűz továbbterjedt az épületben.

A BRFK Bűnügyi Főosztályának nyomozói a három fiút halált okozó közveszély okozás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hírdetés

Négygyermekes családapa a „fiatalok” áldozata

A református kollégiumi tűzben egy négygyermekes veszprémi családapa vesztette életét. Az édesapa az egyik fővárosi egyetemen végzett doktori munkája miatt minden héten egy napot Budapesten töltött, és ilyenkor mindig a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai épületében szállt meg, az egyik vendégszobában. A tűzben a kollégium második és harmadik emelete szinte teljesen kiégett, a szobákban lévő tárgyak nagy része megsemmisült, ezért a Károli Gáspár Református Egyetem fölfüggesztette a vizsgaidőszakot.

A félbeszakadt vizsgaidőszakot várhatóan meghosszabbítják, így később kezdődik majd a második félév a teológushallgatók számára.

A családapáról az egyik barátja emlékezett meg a parokia.hu oldalon: Zoli nagyon szerette az életet, benne a családját, feleségét, gyermekeit. Gondoskodó, figyelmes, gyöngéd férjként ismertem meg, akinek mindig van egy-egy jó szava, kedves mozdulata. Nemcsak részt vett a négygyermekes család mindennapjaiban, hanem rajongott feleségéért és lányaiért. Ugyanakkora és mégis megkülönböztetett szeretettel mesélt a lányokról – amolyan mesélős édesapa volt, aki nem csak tanulta a népi mesemondást, hanem élte a gyermekeivel. Akinek volt türelme odatelepedni a gyermeki játék- és képzeletvilágba, és lelkesen építeni a fakockákat, játszani a playmobilfigurákkal és keresgetni a további játékhoz szükséges mütyüröket.

(MTI – Police.hu – 24.hu nyomán)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »