Fiatalkorú banda tört be egy nyugdíjas házaspárhoz, gyilkosság lett belőle

Fiatalkorú banda tört be egy nyugdíjas házaspárhoz, gyilkosság lett belőle

Az ügyészség gyilkosság és fegyveres rablás miatt emelt vádat egy fiatalokból álló, héttagú csoport ellen, akik tavaly tavasszal betörtek egy idős házaspárhoz, melynek férfi tagját vascsővel ütötték le, ezután ételt és pénzt vittek magukkal közel 50 ezer forint értékben.

Az öt kamaszfiú két szintén kiskorú lánnyal megtudta, hogy Hajdúhadházon egy idős házaspár nagy mennyiségű élelmiszert, édességet és cigarettát tart otthon, amit a helyieknek eladnak.  Ők is rendszeresen vásároltak tőlük, így azt is tudták, hogy pénzük is van.

Néhány nap múlva ismét próbálkoztak, ekkor további öt társuk is velük volt. Felosztották egymás között a feladatokat, megegyeztek, hogy a két lány, és a fiúk közül ketten a ház környékén fognak figyelni, egyikük a ház előtt várakozik, míg hárman megpróbálnak bejutni a házba.

Hírdetés

A férfi ütlegelése után az egyik fiú kiszaladt az utcára, míg két társa bement a házba, ahol az idős, mozgássérült asszonytól pénzt követeltek.

Az asszony ijedtében elárulta nekik, hogy a konyhaasztalon van, ezért a támadók bementek a konyhába, és elvették az ott talált 5000 forintot. Ezután átkutatták az egész házat, és találtak még 6000 forintot, amit szintén zsebre tettek. Két kartondobozt megtöltöttek édességekkel, cigarettával és energiaitalokkal, majd elmenekültek. 

Ezután egy lakatlan házban találkoztak, ahol megosztoztak a zsákmányon. A rendőrök itt találtak rájuk. A lopott ételek egy részét lefoglalták, és visszaadták a nyugdíjas nőnek, ezáltal a közel 50 ezer forintos kár részben megtérült.

Az idős férfi a támadás miatt fején és mellkasán olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »