Fiatal pécsi fideszesek jelentek meg Soros civiljeinek ételosztásán

Fiatal pécsi fideszesek jelentek meg Soros civiljeinek ételosztásán

Érdekes és meglepő bejegyzést írt Facebook-oldalára a pécsi Az Emberség Erejével (AEE) nevű civil, nonprofit szervezet.

Az alapítvány azt írja, hogy „Győzött a szeretet nyelve! A kormánypárt helyi szervezetének aktivistái nagyon cukik voltak, s szembeszállva anyapártjuk gyűlöletpolitikájával, ajándék bejglivel érkeztek az Élmény Tár Tanoda gyárvárosi ételosztására. A politikai jelképekért ugyan kár, hiszen a rendezvény teljes mértékben politikamentes, de ez sem von le a bátorságuk és kiállásuk értékéből! Öröm látni, hogy helyi szinten működik az emberek közötti szolidaritás. Köszönjük!”

Az AEE működése csütörtökön kapott országos „ismertséget”. Ugyanis nem költözhet be pécsi irodájába a Soros György alapítványának támogatását élvező, Az Emberség Erejével (AEE) elnevezésű alapítvány, mivel a helyszínt adó Nappali nevű bár főbérlője, az ingatlan tulajdonosa arra kérte a szórakozóhely üzemeltetőjét, hogy ne adja ki az ingatlant a pécsi alapítványnak, olvashattuk Fb-oldalukon.

Hírdetés

Azt írták: „A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejáratókampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk Az Emberség Erejével Alapítvánnyal”.

http://mno.hu/

Korábban megírtuk, hogy közös nyilatkozat elfogadására nyújtott be javaslatot Páva Zsolt polgármester a pécsi közgyűlésnek a Soros György alapítványa támogatását élvező, Az Emberség Erejével civil szervezet pécsi terjeszkedése miatt. Páva arra kérte a helyi vállalkozásokat, szervezeteket, hogy ne adjanak tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget a civileknek. Ilyen módszerekre korábban csak a rendszerváltás előtt volt példa. A fideszes politikusok eddig csak magánvéleményüket megosztva támadták az alapítványt, Páva javaslata azonban a városi közgyűlésen keresztül érvényesítené a kormányzat Soros-ellenes kampányát.

Csütörtökön pedig a közgyűlés elfogadta a nyilatkozatot, melyben arról írnak, „nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből”. Az ellenzék tiltakozásul nem szavazott a napirendről, a Jobbik pedig azt kérte, vegyék le azt a napirendről – számolt be a hírről a Szabad Pécs.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »