Feszült volt, amiért a nagymamája dolgozni küldte, ezért megverte az első idős asszonyt, akivel találkozott

A Nyíregyházi Törvényszék 2020. január 31-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt mint visszaesőt 5 év börtönbüntetésre ítélte R.G. vádlottat, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A tényállás szerint a férfi 2016-ban szabadult korábbi börtönbüntetéséből és rokonaihoz költözött, de mivel nem dolgozott, idővel megromlott közöttük a kapcsolat. 2019-ben már gyakran tartózkodott nagymamájánál, de a cselekmény elkövetése előtt néhány nappal ő is elzavarta a férfit a házából.

Hírdetés

2019. május 9-én a vádlott megkérte rokonait, illetve nagymamáját, hogy váltsák ki neki az általa szedett nyugtatókat, mert neki nem volt pénze. A nagymamája ezt megtagadta és azt javasolta, hogy menjen el dolgozni, mert ők nem tudják eltartani. Ezután a férfi gyalog elindult Géberjénből Tunyogmatolcs irányába, útközben a szántóföldön összetalálkozott egy idős nővel, aki ránézésre hasonlított a nagymamájára. Mivel a vádlott éppen "neheztelt" a nagymamájára, minden szó nélkül megragadta a 75 éves idős nő nyakát, többször ököllel megütötte és egyszer megrúgta, majd az eszméletlen sértettet magára hagyta. Mikor az idős nő magához tért, hazament, ahonnan értesítette a rendőrséget és a mentőket. A sértett a bántalmazás következtében közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte, "tettét megbánta". Elmondta, hogy 10 éve szed erős nyugtatókat, amiket azonban a cselekmény előtt néhány nappal már nem tudott beszedni, ez okozhatta benne azt a "feszültséget", ami a bántalmazáshoz vezetett.

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, de az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosabb büntetés kiszabása érdekében, míg a védő 3 nap gondolkodási időt tartott fent. Mivel az ítélet nem jogerős, a bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig – közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »