Fernando Alonso megbetegedett a Mexikói Nagydíj előtt

Fernando Alonso megbetegedett a Mexikói Nagydíj előtt

A kétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta nem vett részt a versenyhétvége előtti hagyományos médianapon, mert rosszul lett.

Fernando Alonso betegség miatt kihagyta a Forma–1-es Mexikói Nagydíj médianapját, de az a célja, hogy pénteken már ott legyen a versenypályán, hiszen különleges jubileum előtt áll, pályafutása 400. nagydíjhétvégéje következik – írja az Origo.

A 43 éves spanyol pilóta eredetileg sem vett volna részt az első szabadedzésen sem, mivel az Aston Martin tartalékpilótája, Felipe Drugovich kapja meg a lehetőséget, teljesítve ezzel a fiatal versenyzők szerepeltetését kötelezően előíró F1-es szabályt. Fernando Alonso csütörtökön a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sajtótájékoztatóján vett volna részt Charles Leclerc és Zhou Guanyu társaságában, de

a kétszeres világbajnok nem tudott megjelenni az eseményen, mert rosszul érezte magát.

„Fernando arra összpontosít, hogy péntekre százszázalékos állapotba kerüljön, és a tervek szerint visszatér az AMR24-es volánja mögé a második szabadedzésen” – közölte az X-en az Aston Martin.

Hírdetés

Fernando Alonso is feeling unwell and will therefore not attend media day at the #MexicoGP. Fernando is focused on feeling 100% for Friday and his planned return to the AMR24 for Free Practice 2. pic.twitter.com/MeaKlwflBj

— Aston Martin Aramco F1 Team (@AstonMartinF1) October 24, 2024

Bár a Mexikói Nagydíj Fernando Alonso 400. Forma–1-es versenyhétvégéje lesz, hivatalosan a 400. futamán csak decemberben, Katarban állhat rajthoz. A spanyol pilóta ugyanis nem versenyzett a 2001-es Belga Nagydíjon, a 2005-ös Amerikai Nagydíjon Nagydíjon (ahol a Michelin-gumis csapatok a felvezető kör után kiálltak), valamint a 2017-es Orosz Nagydíjon sem a McLaren motorproblémái miatt.

Fernando Alonso a mérföldkőről így nyilatkozott: „Jó érzés elérni. Természetesen a világbajnoki címek és a futamgyőzelmek a legfontosabbak számunkra, ugyanakkor ez a mérföldkő megmutatja a sport iránti szeretetemet és azt a fegyelmet, amit több mint húsz éven át fenntartottam, hogy a legmagasabb szinten teljesítsek” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Ez idő alatt elértem azt, amiről minden versenyző álmodik: világbajnok lettem, és hihetetlen élményekkel gazdagodtam, amikor a világ legjobb pilótái ellen versenyeztem a legnagyszerűbb versenypályákon. Nem hiszem, hogy még további 400 versenyt hozzá fogok adni az összesítéshez, de remélem, hogy az elkövetkező években még legalább 40 vagy 50 futamon rajthoz állok” – tette hozzá Fernando Alonso.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »