Ferge Zsuzsa megmondja a frankót

Ferge Zsuzsa megmondja a frankót

Ferge Zsuzsát megcsípte a hülyebogár – szerinte 4 millió szegény és 10 millió szorongó magyar él az országban – És persze Orbán a hibás
Megint kezdődik a 4milliószegényországavagyunk…

Megint kezdődik a 4milliószegényországavagyunk mantra. Főelőadó: Ferge Zsuzsa, úgynevezett szociológus.

Ilyeneket mondott az Orbán-fóbiás, nagytudású professzor asszony:

Orbán csomagja durvább mint Bokrosé.

Meg ilyet is mondott, hogy

A progresszív adózást, amely legalább nagy vonalakban a jövedelemhez igazította a befizetendő adó mértékét, a Fidesz szüntette meg. Idáig a Bokros-csomag megszorításai se mentek el a kilencvenes évek közepén.

Valamint:

A családi pótlék összege tíz éve változatlan, de nőnek a családi adókedvezmények, amelyeket viszont csak a magas jövedelműek tudnak igénybe venni.

Ilyet is mondott még az emelkedett szónok:

Teljesen unikális módon létrejött a szegénységen bosszút álló állam.

Ez a legjobb, ezt is mondta:

Hírdetés

A Fidesz által bevezetett közmunkának nem igazán volt pozitív eleme, a segélyhez képest ugyan némileg több lett a jövedelem, de a rengeteg pénzből fenntartott rendszerből csak a közmunkások 10 százaléka jutott be a nyílt munkaerőpiacra, miközben a közmunka

ebben a formájában kiszolgáltatottságot, feudális függést teremtett, kéregetőket hozott létre szabad munkavállalók helyett.

Kapaszkodjanak, mert ezt is mondta:

Magyarországon közel 4 millió ember él szegénységben.

Na, eddig a professzor sivalkodása. Akkor most tisztázzuk a dolgokat.

A Statisztikai hivatal szerint (de az OECD statisztikái is alátámasztják ugyanezt) teljes népesség 13,4 százaléka, 1,3 millió ember élt a szegénységi küszöb alatt. Ez 105 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben volt.

Az elmúlt négy évben csaknem egymillió embert sikerült a szegénységi veszélyzónából kimenteni, és jelenleg a 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szintnél is alacsonyabb a szegénység, illetve a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya.

Az úgynevezett mélyszegénység 2016-ra 71 ezerrel, 38,4 százalékkal csökkent.

Tehát akkor feltesszük a kérdést: milyen Orbán csomag? És hol durvább Bokrosénál? Amit még az Alkotmánybíróság is elmeszelt? Hm?
Progresszív adózás, milyen jó volt, ugye? Amikor a középosztály 30% felett fizette az adót, most meg lassan egyszámjegyű. Hú de jó lenne újra egy kis progresszív adózás, igaz?

Változatlan a családi pótlék? Tényleg? És a családi adókedvezmények? Az 1, 2 gyermek esetén is jelentősen növekedtek az adókedvezmények, egy 3 gyermekes család gyakorlatilag nem fizet adót (+ingyen tankönyv, + ingyen étkeztetés, + ingyen Erzsébettábor, + CSOK) !! Miről beszél ez a Ferge Zsuzsa??? Tudjuk, mert a szocik megmondták: “Nincs ingyenebéd!”. Nem a f*szt nincs! FÉLMILLIÓ gyermek étkezik ingyen!

Közmunka, ez a legjobb. Azt mondja haszontalan. Annyira haszontalan, hogy 8 év alatt 700 ezerrel több magyar dolgozik, mint azelőtt. Ennek egy része közmunkás, a többi pedig a versenyszférából került ki. Itt jegyezzük meg, hogy a közmunkások számát direkt csökkentik már, és nagyrészük, akik akár még soha életükben nem dolgoztak, nekik a közmunka volt az első, és ezt követően nagy számban őket felszippantja a versenyszféra, tehát a közmunka igencsak sikeres! Miről beszél hát Ferge?

Persze mondandójában még Sargentini jelentésezett is egyet: örült neki.

Nem tudjuk mi történhetett Ferge Zsuzsával, de úgy tűnik megcsípte egy hülyebogár.

Ferge professzorasszony: ideje lenne nyugdíjba vonulni.

Forrás: mindenszo.hu


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »