Ferencváros láthatatlan, fideszes ura “tanulatlan ember, de ravaszságban, óvatosságban nincs párja”

A 444.hu cikksorozatban számol be Ferencváros gyanús ügyeiről. A legutóbbi részben több szál is egy rejtélyes, de legalábbis meglehetősen hallgatag országgyűlési képviselőhöz, a cigány származású Varga Józsefhez vezet. Varga a cikk szerint Bácskai János fideszes polgármesterrel tandemben irányítja a kerületet, bejárása van a kerületi Fidesz frakció ülésére is.

A portál arról ír, hogy Varga annyira befolyásos a kerületben, hogy még a sofőrje is Ráday utcai lakásba költözhetett és bár nem önkormányzati képviselő, mégis nap mint nap eljár a kerület ügyeiben.

Varga József lassan harmadik ciklusát tölti a parlamentben, 16 évet ült a IX. kerületi önkormányzatban, mégis keveset lehet tudni róla. Alig található róla információ az interneten: nincs Facebook-oldala, alig van nyoma nyilvános politikai tevékenységének. A 2010 és 2014 közötti ciklusban a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként mindösszesen ötször szólalt fel a Parlamentben, ez nagyjából évente egyetlen megszólalás. 2015-ben pedig már egyszer sem beszélt az országházban.

Varga meglepő körülmények között, anyagi ellenszolgáltatás nélkül tevékenykedik Bácskai János tanácsadójaként: a Bakáts utca 8.-ban található patinás, kandallós, régi fegyverekkel, festményekkel díszített irodája jóval fényűzőbb, mint a polgármester szerény munkahelye.

Hírdetés

Úgy járulunk elé, mintha valami Buddha lenne. Még akkor is nekem kell koslatnom utána, ha pénzt hozok
-mondta el a portálnak az egyik képviselő. Varga egyik volt képviselőtársa pedig úgy jellemezte a 444.hu-nak, hogy Tanulatlan ember, de ravaszságban, óvatosságban nincs párja, és több esze van, mint az egész Fidesz-frakciónak együttvéve.

A cikk beszámolt a kerület legalábbis gyanús parkolási ügyleteiről: bár Ferencvárosban kiemelkedően drága a parkolás, a beszedett parkolási pénzek százmilliókkal csappantak meg, miután az önkormányzat az ületet kiszervezte. A kerület a parkolási bizniszt Fürst György a főváros parkolási gigabotránya miatt ismertté vált volt szocialista képviselő közvetlen gyanúsított- és üzlettársára, Borsi Imrére bízta. Tehát a pénzt egy olyan személy kezelte, aki az ügyészség szerint érintett Magyarország eddigi legnagyobb parkolással kapcsolatos visszaélésében.

Az írás megfogalmazása szerint előfordul, hogy a kerületi képviselő-testületben vagy a Fidesz-frakcióban valakiben felmerülnek aggodalmak a halmozódó etikátlan ügyek miatt, ilyenkor azonban rendszerint arra jutnak a közszolgák, hogy Varga főtanácsos majd mindent elsimít. Varga József magáról azt terjeszti, hogy Orbán Viktorhoz is bejárása van, sőt állítólag együtt is fociznak vagy fociztak.

Állítólag jó kapcsolatai vannak Lázár Jánoséknál is: felesége, Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkára. Ezt a teóriát erősíti, hogy a kerület 322 milliós bírságot kapott a városrehabilitáció legutóbbi szakaszának közbeszerzési szabálytalanságai miatt, azonban a Miniszterelnökségen nemrég úgy döntöttek, hogy az állam átvállalja az önkormányzat büntetésének kamatos megfizetését.

24 hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »