Ferenc pápa visszaérkezett Rómába

Ferenc pápa visszaérkezett Rómába

Ferenc pápa – miután szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya ünnepén szentmisét mutatott be Szlovákiában, a sasvári nemzeti kegyhelyen – Pozsonyból indult vissza Rómába, és a repülőgépe 15.30-kor landolt az olasz főváros Ciampino nemzetközi repülőterén.

A szeptember 12. és 15. közötti, négynapos 34. nemzetközi apostoli útját záró Szentatya először Budapestre érkezett – az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét celebrálta a Hősök terén, a Statio Orbist, ahol 200 ezer ember vett részt az ünnepi szentmisén. Ezt követően, vasárnap délután Szlovákiába, a Felvidékre látogatott.

Ferenc pápa Erdő Péter bíboros, prímás és Áder János köztársasági elnök meghívásának eleget téve látogatott el hazánkba.

Katolikus egyházfő huszonegy év elteltével vett részt nemzetközi eucharisztikus kongresszuson.

Ferenc pápa három éven belül már második alkalommal látogatott el hozzánk; mi, magyarok 2019. június 1-jén is ünnepelhettünk vele szentmisét Csíksomlyón. Magyarországra legutóbb 25 éve látogatott pápa – Szent II. János Pál személyében, aki 1996. szeptember 6–7. között Pannonhalmát és Győrt kereste fel.

Hírdetés

A Hősök terén bemutatott szentmisét követően Ferenc pápa szeptember 12-én, vasárnap délután továbbutazott Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozott. Útja során felkereste Kassa, valamint Eperjes városát, és apostoli látogatást tett a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

A pápai gép fedélzetén a több mint hetvenfős sajtódelegáció részeként öt magyar újságíró is tartózkodott. Portálunk főszerkesztője a visszaúton adott pápai sajtótájékoztató keretében kérdést tett fel a Szentatyának. A kérdés és az arra adott választ hamarosan közreadjuk. 

A 34. apostoli útról szóló beszámoló írások és a pápai beszédek a Ferenc pápa főmenüben elérhetőek.

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(ki)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »