Ferenc pápa videoüzenetben imádságra szólít a békéért

Ferenc pápa videoüzenetben imádságra szólít a békéért

Ferenc pápa november 22-én, szerdán videoüzenetet tett közzé a Szentföld és Ukrajna békéjéért. A Szentatya a háború terjedésére, pusztító hatásaira figyelmeztetve a békéért való imádságra szólítja a híveket.

„Mindannyian érezzük a háborúk fájdalmát” – hangsúlyozza videoüzenetében a Szentatya. „A második világháború végétől napjainkig a világ számos részén voltak háborúk – emlékeztet a pápa. – Amikor távol vannak tőlünk, nem érezzük őket annyira. Ma két háború – Ukrajnában és a Szentföldön – olyan közel van, hogy reagálásra kényszerítenek.”

Üzenetében Ferenc pápa együttérzését fejezi ki a háború okozta szenvedés miatt. „Ami a Szentföldön történik, nagyon fájdalmas. Nagyon fájdalmas.” A Szentatya kiemeli, hogy a palesztin népnek és Izrael népének „joga van a békéhez. E két testvérnépnek joga van békében élni”.

Ferenc pápa arra szólít, hogy imádkozzunk a Szentföld békéjéért és a párbeszéd érvényesüléséért. „Imádkozzunk azért, hogy a nehézségeket párbeszéddel és tárgyalásokkal oldják meg!”

Hírdetés

A pápa imahálózata a Szentatya videoüzenetével kapcsolatos sajtóközleményében arra buzdítja a híveket világszerte, hogy kapcsolódjanak be a békéért való imakilencedbe. A „béketeremtők” novena célja, hogy a keresztények együtt imádkozzanak „a világ békéjéért és a Szentföldért, Palesztináért és Izraelért”.

Imádságok találhatók a Click To Pray (Klikkelj és imádkozz!) mobilapplikáción, amely a pápa hivatalos imaalkalmazásaként ismert, illetve az ugyanezt a nevet viselő honlapon.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »