Ferenc pápa váratlanul leváltja az egyház második emberét

Leváltja vasárnap Ferenc pápa a vele szemben álló bíborosok csoportjához tartozó, az egyház második emberének számító Gerhard Ludwig Müller bíborost, a Hittani Kongregáció vezetőjét – írja több, a Vatikánhoz közel álló lap. 

 

Leváltja az egyház második emberét, Gerhard Ludwig Müller bíborost, a Hittani Kongregáció vezetőjét Ferenc pápa július 2-án, vasárnap – értesült római forrásokból a LifeSiteNews és a Rorate Caeli.

 

Müller bíboros leváltásának oka az lehet, hogy az utóbbi években egyre inkább a Ferenc pápát kritizáló, „konzervatív” bíborosokkal értett egyet, és több interjúban is burkoltan kritikát fogalmazott meg a Szentatyával szemben. Egyszer még arra is utalást tett, hogy Ferenc pápa nem igazán képzett teológus.

 

A Clarin szerint Müller helyére a bostoni kapucinus szerzetes bíboros, Sean O’Malley  kerülhet, aki a pápa nyolctagú bíborosi tanácsának is tagja. Másik két lehetséges jelöltnek nevezik a Raztinger-tanítvány Chistoph Schönborn domonkos szerzetes bécsi érseket és bíborost, valamint Victor Fernandez érseket, Ferenc pápa közeli munkatársát.

Hírdetés

 

Római források szerint Ferenc pápa egyre jobban elszigetelődik mind a Vatikánban, mind a világegyházban, mivel egyre kevesebb püspök ért vele egyet mindenben.

 

Forrás: LifesiteNews

 

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »