Ferenc pápa Twitter-üzenetei szeptember 23-án

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Ahhoz, hogy a béke gyökeret eresszen, el kell kezdenünk meghallgatni a szegényeket. A változás abban rejlik, hogy testvérként kezeljük őket, nem pedig problémaként; abban, hogy befogadjuk őket, nem pedig rejtegetjük; hogy integráljuk őket, nem pedig kilakoltatjuk; hogy méltóságot adunk nekik.

*

A fájdalom kiáltása visszhangzik a leghangosabban, ami a mare nostrumot (a mi tengerünket) mare mortuummá (a halál tengerévé) változtatja; a Földközi-tenger, a civilizáció bölcsőjéből a méltóság sírjává válik. Ez migráns testvéreink elfojtott kiáltása.

Hírdetés

*

Vissza kell szereznünk a szenvedélyt és a lelkesedést, újra fel kell fedeznünk a testvériség iránti elkötelezettség ízét, újra meg kell kockáztatnunk a szeretetet a családokban és a leggyengébbek iránt, és az evangéliumban meg kell találnunk azt a kegyelmet, amely átalakítja és széppé teszi az életet.

*

Imádkozzunk együtt azokért, akik életüket vesztették a Franciaországban és a világ bármely részén elkövetett terrorcselekményekben. És ne fáradjunk el imádkozni a háború sújtotta régiók békéjéért.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »