Ferenc pápa tisztázta kijelentését a homoszexualitásról mint bűnről

Ferenc pápa tisztázta kijelentését a homoszexualitásról mint bűnről

Ferenc pápa tisztázta kijelentését a homoszexualitásról mint bűnről Csóka Zsófi2023. 01. 29., v – 12:41

A pápa szerint a homoszexualitás nem kezelhető bűncselekményként.

Ferenc pápa nemrég kijelentette, hogy a homoszexualitás szerinte nem bűncselekmény. Bírálta az LMBTQ+ embereket kriminalizáló törvényeket, sőt felszólította a püspököket, akik ezen jogszabályokat támogatják, hogy fogadják be az egyházba a kisebbségek tagjait. Ugyanakkor hozzátette, hogy homoszexuálisnak lenni bűn, és különbséget kell tenni bűn és a bűncselekmény között. Bűn például a felebaráti szeretet hiánya is lehet.

Hírdetés

Néhány nap elteltével a pápa pontosította kijelentését: „Amikor azt mondtam, hogy ez bűn, egyszerűen a katolikus egyház erkölcsről szóló tanításáról beszéltem, amely szerint minden házasságon kívüli szexuális aktus bűn” – írta Ferenc James Martin atyának, aki a katolikus kiadványt szerkeszti.

Szerinte vannak olyan körülmények, amelyek csökkenthetik vagy megszüntethetik a bűn mértékét, ezekről azonban többet nem szólt, ahogyan azt sem kommentálta, hogy az LMBTQ+ közösség tagjai sok országban nem köthetnek házasságot katolikus templomban.

James Martin amerikai jezsuita pap közzétette a pápa levelét az Outreach című leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer olvasóknak szóló katolikus magazinban.

(refresher.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »