Ferenc pápa telefonon beszélt Biden elnökkel a konfliktusokról és a békéről

Ferenc pápa telefonon beszélt Biden elnökkel a konfliktusokról és a békéről

Ferenc pápa és Joe Biden amerikai elnök október 22-én délután húsz percig beszélgettek telefonon a világban dúló konfliktusokról.

A hírt a Vatikáni Sajtóközpont jelentette be, kifejtve, hogy a beszélgetés középpontjában a világban kialakult konfliktushelyzetek voltak és az, hogy meg kell határozni a béke útjait.  A beszélgetést Ferenc pápa kezdeményezte.

*

Aznap reggel az Úrangyala elimádkozása után a Szent Péter téren a pápa megújította felhívását a a békéért:

Hírdetés

„Most ismét arra gondolok, ami Izraelben és Palesztinában történik. Nagyon aggódom, szomorú vagyok, imádkozom, és közel vagyok mindazokhoz, akik szenvednek, a túszokhoz, a sebesültekhez, az áldozatokhoz és családjaikhoz. Gondolok a Gázában kialakult súlyos humanitárius helyzetre, és teljesen elszomorít, hogy az anglikán kórházat és a görögkeleti parókiát is találat érte az elmúlt napokban.

Megismétlem felhívásomat: nyissanak folyosókat, segítsék a humanitárius segélyek célba érkezését és engedjék szabadon a túszokat! A háború, minden háború a világon – a meggyötört Ukrajnára is gondolok – vereséget jelent. A háború mindig vereség, az emberi testvériség lerombolása. Testvérek, álljatok meg! Álljatok meg!

Emlékeztetlek benneteket, hogy péntekre, október 27-re böjti és bűnbánati imanapot hirdettem, és aznap este hat órától a Szent Péter-bazilikában imaórát tartunk, hogy a világ békéjéért könyörögjünk.” (Tőzsér Endre SP fordítása)

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »